Премиера на филмовия шедьовър DamNation на Patagonia

0


Дата на събитието: 15.01.2015

Сподели

Shares

На 15 януари 2015 г. в кино Люмиер ще можем да видим за първи път у нас, в рамките на световната му премиера, едно от най-силните документални заглавия на природозащитна тематика за 2014 – пълнометражния DamNation. Филмът, отличен с 11 награди от 9 специализирани филмови фестивала за планинарство, околна среда и зелени инициативи, е продуцирана от култовата компания Patagonia, заслужила глобална слава заради своите нестандартни екологични практики и висококачествени продукти.

DamNation на Patagonia

Премиерата е част от пост-програмата на 10-тото издание на „Дни на предизвикателствата“, което беше посетенo от над 2500 души. Събитията по повод кръглата годишнина продължават и DamNation е част от тях.

DamNation на Patagonia
Ивон Шуинар – основателят на Patagonia

Филмът DamNation е вълнуваща филмова одисея, пренасяща зрителя в Америка и проследяваща драматичната промяна в отношението на една нация от гордост към инженерното чудо на мащабните язовирни стени, към постепенното осъзнаване, че бъдещето на човека е неразривно свързано с живота и опазването на естествените реки. Там където падат язовирните стени, реките поемат отново по своя път, давайки възможност на дивите риби да се завърнат към първобитните си места на размножаване след десетилетия забранен достъп. Брилянтно кинематографично майсторство и неочаквани открития водят през реки и пейзажи, променени чрез изграждане на бентове, но също през метаморфоза в екзистенциалните стойности – от подчиняването на естествения свят към осъзнаването ни като част от природата.
DamNation ще бъде представен от организаторите на „Дни на предизвикателствата“ и ексклузивен представител на Patagonia за България – магазини „Стената“ съвместно с Gorichka.bg.

DamNation се прожектира и в партньорство със световната природозащитната организация WWF, чиято актуална кампания за опазване на реките цели именно съхраняване и възстановяване на естествените реки в България. Научете повече за кампанията и се подпишете в подкрепа на реките тук.

Премиерата на DamNation за България е само малка част от събитията, включени в календара за 2015 на „Дни на предизвикателствата“ като подкрепата за зелени каузи е сериозен акцент наред с екстремните спортове, планинарството и туризма.

Магазини Стената:
СТЕНАТА Център – София, ул. Братя Миладинови 5 (срещу входа на Немската гимназия)
СТЕНАТА Галакси – София, бул. Шипченски проход 18, Търговски център Галакси
СТЕНАТА Outlet Младост – София, Търговски център Метро Сити, бул. Александър Малинов 51, етаж 1

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.