Dynafit Beast 14 – съвършенството в туринг ските

0
 

Сподели

Shares

Когато се спускаме със ски по недокоснат снежен терен, карането може да се сравни със сърфиране. Това е една неповторима игра в планината, в която се комбинират безтегловност и центробежни сили. Идеята на „свободните ски“ е да намерим своята линия или сколон, навътре в планината и да оставим следите си. За да достигнем до набелязаната цел най-често разчитаме на собствените си сили, впрегнати в комплект ски, обувки и автомати.

Dynafit_Beast_14_ski_touring 03

Технологията на туринг автоматите търси баланса между лекота и надеждност. При пантене нагоре ниското тегло е съществено за пестенето на енергия, а при спускане качества като здравина и стабилност играят ключова роля. Модeлът на Dynafit Beast 16 e доказан фаворит в гамата на туринг автоматите. По-малкият му брат Beast 14 е олекотен, но също толкова здрав и надежден, с отлични параметри за фрийрайд, алтернативан вариант за всеки, който мисли, че скалата на освобождаване (DIN) при Beast 16 е твърде висока за килограмите му.

При натоварване, въртящата се предна платформа на автомата позволява обувката да извършва леки движения встрани, преди челюстите да се отворят, което дава еластичност и допълнителна здравина, докато силно натегнатата пружина на пиновете в частта на петата осигурава задържане в посока напред.


Информация от блога на Backcountry Magazine може да видите тук.

Характеристики
– Разстояние от обувката до ската: отпред – 17 мм, отзад 23 мм
– диагонална система на освобождаване в задната част
– въртяща се предна част
– закрепяне на обувката без усилие, лесно слагане дори и в дълбок сняг
– нов мехънизъм на закрепяне в задната част
– скала на освобождаване при натоварване (DIN): 5-14
– тегло: 795 гр.
– материали: кован алуминий 6082, неръждаема стомана, титан, заздравена пластмаса

Beast 16 vs Beast 14
Повече информация за модела на Dynafit Beast 14 може да намерите тук.

Автоматът се монтира без подложка или каквато и да е платформа, обувката прилепя плътно към ската, което позволява много по-добър контрол и стабилност в стравнвние с типа туринг автомати с релси (frames bindings).

Dynafit Beast 14
Dynafit Beast 14

Beast 14 гарантира сигурност на ентусиастите, които търсят нови предизвикателства по стръмни склонове, обичат високи скорости и големи дропове.

Dynafit Beast 14
Dynafit Beast 14

Продуктите на Dynafit може да закупите в магазините Adventure Shop на бул.“Черни връх“ 84 и ул.“Ген.Гурко“ 44, както и чрез онлайн магазина adventuresport-bg.com.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.