Зимни каски от SCOTT

0
 

Сподели

Shares

Със ски, борд, сплитборд, Snowscoot, дори шейна, каската е задължителна част от зимната екипировка. Несериозно е да бъде пренебрегвана или да се прави компромис с качеството. Ако искате да сте сигурни, че ще имате най-надеждната, а и удобна, функционална и красива каска на главата си, имайте предвид, че технологиите непрекъснато се подобряват. Нови разработки излизат всяка година, а по-добрите от старите се развиват. Каските вече са толкова надеждни, че обират изключително голяма част от евентуалния удар, пазейки мозъка от сътресения. Освен защитна функция, те ни помагат и да се чувстваме максимално комфортно.

Scott_Helmets_MIPS

Едни от най-качествените каски на пазара можете да намерите от Scott. Те са основно производство на Scott и POC. Освен за ски и сноуборд, могат да се използват и за други снежни занимания като Snowscoot и екстремните вариации на шейни. Има специални каски за фрийрайд, такива за all mountain, за деца, за каращите бързо, за състезателите, за тези, които изпитват лимита си.

Повече информация за различните модели зимни каски, предлагани в магазините на Scott може да намерите тук.

SCOTT_helmets

Изключително интересни са каските с MIPS™ система, които са с най-високия клас защита и значително намаляват сътресението при евентуален удар. Друг надежден вариант за протекция са тези, при които се използва геловата система d30. Тя е разработена за военни цели, но навлиза много успешно в екстремните спортове. Има и каски с интересен функционален дизайн, които могат да се използват за различни видове каране и са с лесни за махане и слагане части като подбрадници и козирки.

asset scott helmets

Технологията MIPS™ е взаимствана от защитните функции на човешката глава. При сътресение мозъкът се приплъзва по мембраната на вътрешната част черепа, което частично разсейва въздействието от удара. Същият принцип е използван и в каските с MIPS технология като черупката е отделена от подплатата с междинен слой, с нисък коефициент на триене, който при удар позволява леко завъртане на корпуса спрямо подплатата. Системата спомага за намаляване на сътресението с около 15%.

Повече информация за MIPS™ технологията, видео и диаграми може да видите тук.

Helmet Scott Mips

Всякакви зимни атрибути и аксесоари можете да намерите на на ул. Козяк 14 (до Американското посолство), на бул. България 81-Б в София и Scott.bg.

Scott

Ревю за различните модели шейни от SCOTT може да прочетете тук.
Ревю за airbag раниците на SCOTT може да прочетете тук.
Ревю за зимните маски от SCOTT може да прочетете тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.