Атрибути за зимни забавления от Scott

0
 

Сподели

Shares

Ако на някой не му е достатъчно зимно, с отиване в който и да е от двата магазина на Scott бързо ще се поправи. Ако се чуди какви ще ги върши през зимата – също. В магазините на Scott в София е пълно с атрибути за снежни удоволствия и аксесоарите за тях. Качеството няма нужда от коментар – всичко е проверено, потвърдено и пре-потвърдено добро.

Scott

Магазините са на ул. Козяк 14 (до Американското посолство) и на бул. България 81-Б в София, както и онлайн на Scott.bg. Повече за новия магазин на Scott на ул. Козяк можете да научите от тук.

Scott

До обичайните велосипеди и аксесоари в магазините Scott са намерили място и зимните спортове и удоволствия. И ако някой си мисли, че това са просто няколко джаджи с познатото лого, жестоко се лъже. Става въпрос за каски, маски, ски обувки и автомати, щеки, лавинни уреди, дрехи, всякакви шейни и техни производни, дори причудливи творения като Snowscoot-овете.

Scott

Зимните маски в магазините на Scott и аксесоарите за тях са наистина много и разнообразни. Има модели за мъже, жени и деца, както и такива с различни екстри според спецификите на ползването и желанията. Включително има приятни глезотии като система с GPS, която се вгражда в много от моделите маски. Има и възможност за сменяеми плаки според условията и регулиране разположението им спрямо лицето. Дизайните също са най-различни. Някои са толкова хитри и иновативни, че са обрали наградите на изложенията за зимни стоки. С други пък ще е трудно да не ви забележат, ще блестите с диско стил, ярки цветове или сдържана, класическа елегантност. Преобладават марките Scott, POC и Okley, като от последната в магазина на ул. Козяк има най-богата колекция маски и очила в България.

Scott

Зимните каски са основно Scott и POC. Те, освен за ски и сноуборд, стават и за други снежни занимания като Snowscoot и екстремните вариации на шейни. Има специални каски за фрийрайд, такива за all mountain, за деца, за каращите бързо, за състезателите, за каращите смело, за тези, които изпитват лимитите си. Изключително интересни са каските с MIPS™ система, които са с най-високия клас защита и значително намаляват сътресението при евентуален удар. Друг надежден вариант за протекция са тези, при които се използва геловата система d3O. Тя е разработена за военни цели, но навлиза много успешно и в екстремните спортове. Има и каски с интересен функционален дизайн, които могат да се използват за различни видове каране и са с лесни за махане и слагане части като подбрадници и козирки.

Scott

Ски обувките и автоматите както и различните видове щеки, също присъстват ярко в магазините на Scott. Повечето от ски обувките са пистови, но има и модели за фрийрайд с функция за ходене, както и за точкови автомати. Такива са обувките SCOTT Radium, подходящи за каране навсякъде в планината и ски алпинизъм. От пистовите интересни модели са SCOTT G1 FR130 и Scott Delirium FR 130.

Щеките са най-различни видове – телескопични за трекинг в планината, за ски, за слалом, за гигантски слалом, за фрийрайд, за алпинисти, за малки скиори и планинари. Материалите са алуминий, карбон, S4 алуминиева сплав, фибростъкло. Предлагат се и аксесоари като перца и резервни част.

Snowpulse

Лавинната екипировка, която е неминуема част от инвентара на всеки, който кара извънпистово и ходи навътре в зимната планина включва еърбег раници, лопати, сонди, триони, комплекти. Раниците с въздушна възглавница – airbag система, която при активиране в лавина издига човек на повърхността на снежната маса, са произведени от Snowpulse за Scott. Разновидностите са две – 20-литровата SCOTT Air 20 RAS и 30-литровата SCOTT Air 30 RAS. Те са конструирани така, че да бъдат максимално леки и удобни, да събират всичко необходимо за карането в планината, като в същото време са достатъчно надеждни, за да спасят притежателя си в критични лавинни ситуации.

Hamax SnoXross

Шейните и техните подобия в Scott са най-различни според възрастта и нивата на адреналина, който дават. За децата интересни са моделите на норвежката фирма Hamax. Има от шейни за бебета, през модели с цветове и форми на животинчета за съвсем малките до такива с много функции и дизайн вдъхновен от мотокроса и моторните шейни за по-напредналите. За малките интересен модел е Hamax Sno Fantasy. Тя е здрава и стабилна, има кормило и спирачка и идва с два комплекта лепенки за брандиране – за момиче или момче. Има и жълто снежно такси – Hamax Sno Taxi, в което, логично, има място и за пасажер. Двуместен е и моделът Sno Fire. За по-големите деца интересна е шейната Hamax SnoXross. Тя има мотокрос дизайн, бърза е, но стабилна и оборудвана с ръчна спирачка.
За големите деца, включително непораснали възрастни, има надуваеми и сърф-шейни, с които да се изстрелват по снега. Повечето от тях обаче се карат със задължителната каска, защото скоростите, които се развиват могат да станат екстремни.

Snowscoot, Todor Kirov
Снимка: Scott Bulgaria. Райдър: Тодор Киров

В магазина са помислили и за всички надъхани за нови зимни спортове и експерименти. Предлагат се няколко разновидности на Snowscoot. Това е интересен хибрид между колело и сноуборд, с който могат да се правят екстремни дивотии по заснежени склонове и скокчета. Добрата новина за всички, които искат да спускат, скачат и закантват с такъв снежен байк е, че Snowscoot до края на декември 2014 а е на промоция.

Scott

Всички тези източници на зимни удоволствия (и защита при тях) можете да намерите на на ул. Козяк 14 (до Американското посолство), на бул. България 81-Б в София и Scott.bg.

Магазините на Scott работят от 10 до 20 ч. от понеделник до петък, от 11 до 19 в събота и 11-17 в неделя.

Scott

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.