2х360 км: фрийстайл паркове

0
 

Сподели

Shares

Благодарение на нискотарифните самолетни компании сме само на два часа (и сравнително не много левчета) от повечето по-големи градове в Европа. Какво по-добро извинение за един уикенд трип, или защо не цяла седмица, в някои от по-добрите паркове на стария континент? Защото, както казва една арабска мъдрост – който живее, вижда, който пътува, вижда повече. А ние ще добавим – който скача повече, скача повече.

Сноуборд парк Valpark

ФРАНЦИЯ

Valpark

Вал д’Изер, 45°27′02″N 6°58′41″E

С огромно количество съоръжения за всички възможности и разположение точно под лифта за Мон Блан, на 5 км от границата с Италия, нищо чудно, че е с най-висок рейтинг от френската асоциация по сноуборд, Valpark е един от най-добрите паркове не само в Европа, но и в света.

Сноуборд парк Surfland

Surfland

Вар/Ризул, 44°38′59″N 6°38′27″E

Местността „La Forêt Blanche“ (Бялата гора), обхваща общо осем парка – шест във Варс и два в Рисол. Сещате се, че едва ли ще има от какво да се оплачете. Ще отбележим само Surfland в Рисол, един от най-големите и впечатляващи паркове в Европа, който беше тренировъчна арена за Олимпийските игри в Торино през 2006 г.

Сноуборд парк Snowzone Avoriaz

 

Snowzone

Авориа, 46°11′27″N 6°46′30″E

Паркът е току на границата със Швейцария и е първият във Франция, отворил врати за сноубордистите. От най-малките до най-големите, всеки ще намери място в огромното пространство, което покрива паркът и разнообразието от съоръжения, сред които и суперпайп с размери 120 м дължина и 6 м височина.

АВСТРИЯ

Сноуборд парк Vans Penken Park

Vans Penken Park

Майерхофен, 47°10′N 11°52′E

Шест зони, в които деца, начинаещи, напреднали и про намират всичко, за което могат да мечтаят. Плюс уникалната тиролска атмосфера и пейзаж и близостта до Инсбрук – само 43 км, и нищо чудно, че всяка година фристайл елитът се събира точно тук за тренировка и като цяло – добре прекарано време (бонус – ежегодният Snowbombing фестивал – повече за него, директно от първоизточника, четете тук).

Сноуборд парк Laax

ШВЕЙЦАРИЯ

Laax

Лаакс, 46°48′N 9°15′E

Един от най-популярните зимни курорти има общо 4 сноупарка, и се гордее с най-големия халфпайп в Европа, плюс наклони от по 60 градуса и една от най-добрата лифт системи, така че независимо от популярността му, едва ли ще ви се наложи да чакате на опашка, за да смените зоната на каране.

Ако пък търсите писти и лифтове, в брой ЗИМА 2014 сме ви събрали доста такива и всичките на 2х360 км от България – вижте ги тук.

Зима 2014

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.