Фетбайк – новият тренд в планинското колоездене

0
 

Сподели

Shares

Представи си зимни, пясъчни, пустинни терени и да, има части по света, където ”инфраструктурата” е предимно такава, а начините за придвижване – тотално ограничени. Обаче, когато имаш ентусиазма да караш колело, граници няма! За щастие, съвременният свят настройва честотите си на вълна преодоляване на препятствията и все повече екшън. Едно такова решение за запалените байкъри е специално пригоденото колело за специфичен терен – сняг, пясък, кал. Това е fatbike (фетбайк). Фетбайк звучи като нещо огромно и правилно си го мислим.

Fatbike – новият тренд в планинското колоездене

Първата българска фетбайк разработка се казва Tundra и е един от новите модели за 2015 г. на DRAG Bicycles. Наречен е така заради огромните си гуми – размерът надминава 26×4.0, т.е. два пъти по-широки от тези на обикновен велосипед. Това прави машината особено подходяща за каране в сняг – терен, смятан доскоро за непроходим за двуколесни. Дълбоката кал, ронливите песъчливи пътеки са любими на DRAG Tundra. В същото време и лятото по обикновени трасета fatbike може да се кара и определено дава усещане уникално и различно от традиционния планински велосипед.

Fatbike – новият тренд в планинското колоездене

За пръв път DRAG Tundra бе представен на международния панаир за велосипеди Eurobike тази година и веднага предизвика любопитството на световни производители. А по време на БанскоФилмФест 2014 екипът на DRAG и Хуан Менендес Гранадос (по-известен като първият човек, достигнал Южния полюс с фетбайк) обсъждаха съвместни проекти, като достигане до Северния полюс, прекосяване на 5-те континента и други приключенски колоездачни преходи с първия български fatbike DRAG Tundra.

Вероятно се питате дали този велосипед си заслужава повече от традиционния планински… Отговорът на практика е, че велосипед като Tundra открива нови хоризонти. Позволява ви да карате по места за, които не сте предполагали, че стават за каране. На всичкото отгоре, с него може да изживеете по нов начин любимите си пътеки.

Fatbike – новият тренд в планинското колоездене

Ето и сухите факти за Tundra:
• Рамка: Хидроформована А6 алуминиева
• Вилка: Твърда А6 алуминий
• Колела: 26”, съвместими с гуми от 26×4.0 до 26×4.8
• Три размера: 16, 18, 20.5

Drag Tundra ще се предлага в две окомплектовки Tundra Comp и Tundra Pro. От края на декември моделът ще бъде наличен в магазини DragZone.

Повече за DRAG Tundra можете да научите тук.

Информация за колекцията DRAG Bicycles 2015 можете да видите тук.

Още от DragZone:
С бегач по асфалта
FX 7.4 Disc 2014 – повече от фитнес велосипед
Как да превозим колелото си на дълги разстояния?
– През зимата с мериносова вълна на гърба – термобельо Endura Baa Baa
– Джобно яке Endura Pakajak
Да стягаме раницата за път

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.