Вода от извора навсякъде

0
 

Сподели

Shares

Бутилка Flaška

Няма нищо по-освежаващо от водата от планински извор. Тя е заредена с йони, вкусна и ободряваща. Често ни се иска да пренесем частици от тази планинска свежест със себе си и на други места. Пълним в пластмасови или метални бутилки и се надяваме да я запазим все така зареждаща. В обикновените бутилки не се получава обаче. Нещо повече – в пластмасата се задържат и развиват микроорганизми, които могат да навредят на стомаха и общото ни състояние, особено ако се ползват многократно. С металните има подобен проблем, плюс неприятен привкус понякога.

В Словения обаче са потърсили и намерили решение на проблема с чистата, зареждаща вода, която може да бъде с нас навсякъде. Нещото, което се явява решение, се казва Flaška и представлява стъклена бутилка, която има специално действие върху водата. Променя структурата й, правейки я като тази на чистата изворна вода.

Бутилка Flaška

Доказано е с тестове, че бутилката понижава генотоксичността на водата, т.е намалява вредното влияние на съдържащите се там опасни вещества и елементи върху нашия организъм. Тези вещества попадат в питейната вода от пластмасата на бутилките, в които се съхранява, от тръбите на водопроводната мрежа или по други причини. Във водата от специалните бутилки обаче ги няма.

Тайната на Flaška е в стъклото. Бутилките са направени от т.нар. „информирано стъкло“, в което е заложена информация, която променя структурата на водата. Това се случва благодарение на паметта на водата, която й дава свойството да променя структурата си под външно въздействие.

Бутилка Flaška

Бутилката работи бързо и лесно. Трябва просто да се напълни с чешмяна или минерална вода и след 5 минути структурата ѝ ще бъде променена – става подобна на тази на изворната вода.

Ефектът от действието на бутилката не може да бъде видян, но може да се усети дори на вкус. Много хора забелязват, че след 5 минути водата във Flaška има по-приятен, мек, дори леко сладникав вкус. Интересен пример за промяната, която бутилката прави, е опитът с лимонадата с вода – тя има по-слаб кисел вкус от тази направена с обикновена вода.

Бутилка Flaška

Друг голям плюс на Flaška е, че бутилката е за многократна употреба. Няма нужда от допълнителни консумативи и разходи като филтри, ел. захранване и т.н. Взимаш, пълниш с вода и започваш да пиеш. Не оставяш след себе си и отпадъци, защото можеш да ползваш една бутилка дълго (минимум 4-5 години), без да я сменяш с друга. Стъклото, от което е направена словенската бутилка, е високо устойчиво на счупване и това прави живота й дълъг. Е, ако започне да омръзва, има голям набор от калъфи с различни шарки, материи и цели, чрез които да я разнообразиш.

Въпреки, че е стъклена, бутилката е лека и удобна за носене в дамска чанта или раница. Може да бъде под ръка в града, на работа, при пътуване или спортуване.

Повече за Flaška можете да научите от тук.

Магазините, в които можете да намерите Flaška са тук.
Flaška можете да купите директно и от онлайн магазина Flashka.bg, при това с 5% отстъпка.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.