Shambhala Open Cup 2010

0


Дата на събитието: 01.05.2010

Сподели

Shares

Shambhala Open Cup

От 1 до 3 май в Сопот се провежда най-мащабното мероприятие по планинско колоездене в България Shambhala Open Cup. Състезанието стартира за трета поредна година в единствения специализиран център за екстремни спортове на Балканите Шамбала и е първото за България, регистрирано в международния календар на UCI.

Shambhala Open Cup

Началото на Shambhala Open Cup е през 2007 година, когато се изгражда първото в България пълноразмерно 4x трасе. През май се провежда и първото състезание в дисциплините DH, XC, 4x и Trial. Най-мащабно до момента е мероприятието през 2009-та – близо 300 участника, многобройна публика, перфектна организация, десетки чуждестранни участници от Русия, Румъния, Гърция, Македония, Франция и Англия. Стартът в дисциплината спускане се провежда по новоизградено трасе, на практика на световно ниво.
Shambhala Open Cup 2010 е включен в календара на международния колоездачен съюз UCI, чиито комисари ще следят за спазването на изискванията за перфектна организация. Състезанието е регистрирано като събитие от клас Е2 и за добро класиране ще носи точки, които важат за световната ранглиста – допълнителен стимул за бързите и амбициозни състезатели.

Shambhala Open Cup

През 2010-та дисциплините са спускане (DH) и фор-крос (4x). Стартът в спускането е индивидуален по едно от най-тежките състезателни трасета в България – с дължина 4 км и денивелация от над 800 м. Кара се за време, във формат, подобен на ски спусканията. Фор-кросът е сравнително нова дисциплина с групови стартове и елиминации. Състезателите стартират по четири души по относително късо трасе с множество изкуствено направени скокове и виражи.

Shambhala Open Cup

Shambhala Open Cup се провежда в продължение на четири дни. Първият ден (четвъртък) започва с опознавателно обхождане на трасетата и първи тренировки. Петъкът е предвиден за допълнителни тренировки и квалификация в дисциплината спускане. През третия ден (събота) ще се проведат свободните тренировки DH, квалификация и финали по 4x. Последният ден, неделя, е предвиден за големия финал в коронната дисциплина – спускането.

Благодарение на:
Bike Park Shambhala
RAM Bikes
Община Сопот
Български Колоездачен Съюз
UCI
Mazda

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.