Да си поиграем на приключение с бордна игра

0
 

Сподели

Shares

Случвало ли ви се е да отидете в планината с идеята да спите под нощното небе, но изведнъж да започне многочасов порой? Обикновено не ви остава нищо друго освен да се съберете по палатките и да се надявате времето да се оправи скоро. В такива моменти човек има нужда от развлечение, което не изисква много движения в палатката.

Така и така сте сред природата, защо да не поиграете на приключение тогава? Двама ентусиасти са измислили бордна игра, с помощта на която преживяваш реални ситуации от живота на палатка сред природата. Целта на “Backcountry: The Game of Wilderness Survival Appalachian Trail Edition” е да достигнете първи до края на пътеката, оцелявайки през различните препятствия.

Да си поиграем на приключение!
Снимка: courier-tribune

През лятото на 2007 година Джон Айли и Джейсън Бътлър потеглят към Национален парк Йелоустоун да приключенстват. На третия ден от тяхното пътешествие, докато си почиват, ги озарява една идея – защо да не направят бордна игра? Използвайки камъчета за зарче, карта на местността за дъска и стари любовни бележки от жената на Джон, превърнати в карти с насоки или пречки. И така се ражда играта за оцеляване сред дивото.

Да си поиграем на приключение!
Създателите на играта. Снимка: Trailsidegames

С много малко тегло, тя се събира лесно в багажа и е водоустойчива. По време на играта може да се случи така, че мечка да ви открадне храната, да загубите обувките си, да сте мокър и измръзнал след падане в реката, но в реалност ще си бъдете на сухо и уютно, борейки се за победа… или пък в палатката, хижата или някое иглу.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.