„На север от слънцето” с извънредни прожекции

0
 

Сподели

Shares

Филмът „На север от слънцето” (North of the Sun), носител на десетки награди от международни фестивали, се радва на специални прожекции в рамките на фестивала „Северно сияние”, който продължава до 11-ти декември. Всички билети за прожекциите бяха продадени предварително и затова организаторите на фестивала решиха да направят извънредни.

North of the Sun

Историята на 20-годишните Инге и Йорн, които прекарват девет месеца при зимни условия в необитаем залив на изолиран арктически остров, близо до атлантическите брегове на Северна Норвегия, се превърна в един от култовите филми за всеки сърфист. Двамата обитават колиба построена от корени и отпадъчни материали и се хранят с продукти с изтекъл срок на годност. Мисията им е една – да запазят своята тайна: открили са мястото с най-предизвикателните вълни на света.

North of the sun

Макар и да е емблематичен за сърф културата, този филм ще впечатли не само професионалистите, но и всички любители на спиращите дъха природни гледки. За пълноценното изживяване ще помогне и огромният телевизор Philips, част от кампанията на бранда Afterglow, благодарение на която един от зрителите ще види на живо Северното сияние в Швеция.

Поради изключителния интерес към „На север от слънцето”, филмът ще има извънредни прожекции на 9-ти и 10-ти декември от 19.45 ч. в Културен център G8.

ПРОЖЕКЦИИ:
09.12 – 19.30ч. – Културен център G8 – РАЗПРОДАДЕНА
09.12 – 19.45ч. – Културен център G8 – ИЗВЪНРЕДНА ПРОЖЕКЦИЯ
10.12 – 19.30ч. – Културен център G8 – РАЗПРОДАДЕНА
10.12 – 19.45ч. – Културен център G8 – ИЗВЪНРЕДНА ПРОЖЕКЦИЯ

Трейлър на North of the Sun:

„На север от слънцето“
Норвегия, 2012, 46’
Режисьори Йорн Ранум и Инге Веге

Филмите, включени в програмата на фестивала „Северно сияние“ можете да видите между 3-ти и 11-ти декември в Дома на киното, Евро синема, Културен център G8 и кино Одеон.

Повече за програмата на фестивала „Северно сияние“ можете да научите от тук.

North of the Sun

ВИЖ ОЩЕ силни, смразяващи сърф кадри, но от зимна Исландия: „Фотографът Крис Буркард – сърф отвъд времето“.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.