Лекция за лавинна безопасност 2014

0


Дата на събитието: 11.12.2014

Сподели

Shares

Лекциа лавинна безопасност

Да можеш да прецениш адекватно ситуацията в снежната планина, да знаеш кога е опасно и какво да предприемеш, да познаваш видовете сняг и да можеш да ги анализираш… все знания, които са важни както за скиори и бордисти, така и за всеки, които си има работа със снежната планина.

За да бъдем по-„светнати“ по темата за нас всяка годината се грижат хората от Българска асоциация ски свободен и екстремен стил (БАССЕС). Те организират традиционния курс по лавинна безопаност.

Тази година важната лекция ще се проведе в 65-та аудитория в ректората на Софийския университет от 19 часа на 11-ти декември. Входът е свободен!

За тези, които не са в София или нямат възможност да присъстват на място, лекцията ще бъде излъчвана на живо на интернет страницата на БАССЕС.

Лектори ще бъдат Момчил Панайотов, Георги Георгиев „Черния“ и Георги Лилянов. Те ще разкажат за това що е то лавина, как се образува и кои са най-честите ситуации, при които трябва да очакваме лавини, как правилно да избираме маршрута на движение и спускане в зимната планина и не само.

Ще можете да разгледате и да разпитате за животоспасяваща екипировка. Предвидените теми ще са полезни, както за „начинаещите“, така и за по-опитните, които ще могат да започнат с нея „годишното опресняване на материала“.

Лекцията е насочена към всички „извънпистови“ скиори, сноубордисти, ски туристи, туристи със снегоходки и алпинисти.

Повече за лавинната безопасност можете да научите от тук!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.