Устойчив на приключения

0
 

Сподели

Shares

Какво е едно приключение, ако не можеш да го споделиш с приятели? Животът няма бутон за повторно възпроизвеждане, но пък има фотоапарат, който може да се справи с това. Нещо повече – той е устойчив на приключения. Името му е Nikon 1 AW1 и е водо- и удароустойчив, бърз и безотказен.

Nikon 1 AW1

Независимо дали се спускате със ските или борда, плавате с каяк или ветроходна яхта, карате лонг- или скейтборд, можете да имате фотоапарат със себе си, който е защитен от екстремностите на вашите занимания и капризите на времето.

Nikon 1 AW1

Nikon 1 AW1 е изключително удобен. Не утежнява багажа в раницата когато сте планината, а минималистичният му дизайн го прави подходящ дори за шикозно събитие в града. Фотоапаратът е водоустойчив (до 15 м), удароустойчив (при падане от височина до 2 м), студоустойчив (до -10°C) и прахоустойчив. Накратко – готов е за всяко стилно приключение. Освен здрав, той е и бърз. Можете да заснемете изображения с пълна разделителна способност на бързо движещи се обекти със скорост до 15 кадъра в секунда или да фокусирате в една точка и снимате със скорост до 60 кадъра/сек. Всеки, който се занимава с динамичен спорт знае колко важно е фотоапаратът му да може да реагира бързо.

Nikon 1 AW1

Друго преимущество на Nikon 1 AW1 е прецизното снимане. Усъвършенстваната система за хибридно автоматично фокусиране фокусира толкова бързо, че можете да заснемете екшъна без забавяне. Можете да правете прецизно фокусирани снимки и филми всеки път, дори при слабо осветление. Мощният CMOS сензор за изображения с формат СХ осигурява великолепни изображения дори при слабо осветление.

Nikon 1 AW1

Помислено е и за снимането на открито и зимата. Можете да усетите цяло ново измерение на лекотата при снимане дори когато носите ръкавици. Трябва само да задържите натиснат бутона за контрол на действието и след това да наклоните фотоапарата, за да коригирате настройките или да прегледате какво сте заснели. Допълнителното пространство между бутоните за управление улеснява работата, когато носите ръкавици. Противоплъзгащото се покритие осигурява здрав захват, а режимът „Дисплей за на открито“ прави менютата по-ясни и по-лесни за четене, когато снимате в условията на ярка слънчева светлина или на подводен сумрак.

Nikon 1 AW1

Хубавите неща за приключенци не свършват до тук.

Nikon 1 AW1 поддръжа GPS и GLONASS, което означава, че можете да запишете точното си местоположение в данните за изображението (EXIF). Можете да проследявате и надморската височина или дълбочината под водата с двойния алтиметър/дълбокомер. Можете и да проверявайте позицията си с електронния компас и използвате виртуалния хоризонт, за да избегнете снимки с наклонени линии.

Nikon 1 AW1

И когато сте стигнали до желания кадър, идва време на споделянето. Тук отново Nikon 1 AW1 е бърз! С него можете да се радвате на незабавно споделяне. Можете да изпращате снимки директно от фотоапарата към смартфон или таблет с помощта на адаптера за безжична връзка с мобилно устройство WU-1b.

Nikon 1 AW1

Повече за очакващия приключения Nikon 1 AW1, включително технически характеристики, можете да научите от nikon.bg.

Ако искате да видите Nikon 1 AW1 в действие – ето едно видео със субтитри на български от снимачната площадка в Тайланд с Нейтън Авила:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.