Еди Хънтър – 84 години на ски

0
 

Сподели

Shares

Еди Хънтър със сигурност е от хората, на които искаме да приличаме. Той е роден през далечната 1926 г. и кара ски вече 84 години – факт, който буди възхищение у всички, които научат за него и дългогодишната му привързаност към зимния спорт.

Еди Хънтър - човек легенда
Снимка: sherpascinema

Първите си стъпки в ски спорта Еди прави, когато е на 8. Именно тогава се мести в курортното градче Банф в Канада. Планината Норкуeй става негов дом и той успява да изгради силна емоционална връзка с нея.

Оказва се, че рождената година на Еди Хънтър – 1926 е и годината, в която е направено първото ски спускане от билото на Норкуeй. Три години след него отваря и първият ски заслон.

Цял живот Еди прекарва по снежните писти, в планината, сред канадската природа. Освен скиор, през годините той е бил фотограф, писател, а веднъж се появява и като водещ на детско предаване по телевизията. И не на последно място, през 1947 г. Еди и младежкият отбор по ски са участвали във филм, който впоследствие е бил номиниран за „Оскар“.

Може би много хора биха се запитали каква е тайната на дълголетието и как мъжът успява да бъде активен на тази възраст. В интервю за канадско издание Еди споделя, че разковничето е ума и начина на мислене.

Еди Хънтър
Photo: Dan Evans/Source: theglobeandmail.com

Пример за това е история от преди няколко години, когато Еди кара ски в продължение на часове без да спира. Когато по-млади от него хора го виждат, му споделят, че те не биха могли да направят нещо подобно. Той се учудва на факта, че опитни и добри скиори си мислят, че няма да успеят в това начинание.

Ако концентрираш мисълта си на правилното място, можеш да постигнеш много неща. Аз самият се възприемам като много по-млад човек, отколкото съм. Именно фактът, че не мисля толкова много, ми помага да карам ски, дори и на тази възраст.

Следващото видео също ни разказва впечатляващата история на Еди. То е заснето, когато мъжът е на 88 години – точно колкото са клавишите на пианото. Именно по този начин самият той описва житейския си път – като бели и черни клавиши, които създават баланс и хармония.

Предлагаме да видите и следващото видео, което ни отвежда през 1969 г.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.