85 години катерене и алпинизъм в България

0
 

Сподели

Shares

На 19-ти ноември 1929 г. в София се учредява Български планински клуб – организацията на алпинистите в България. Осемнадесет дейни планинари слагат подписите си като учредители. 85 год. по-късно в Българската федерация по катерене и алпинизъм членуват 33 клуба с над 900 индивидуални членове, а БФКА е член на три международни спортни федерации – Международен съюз на алпийските асоциации (UIAA), Международната федерация по спортно катерене (IFSC) и Международната федерация по ски-алпинизъм (ISMF). Презентация за съвременното състояние и постижения на организацията.

85 години катерене и алпинизъм в България

Годишнината на бълагарския алпинизъм ще бъде отразема подобоващо от задаващите се „Дни на предизвикателствата“. Фестивалът прави 10 години.

Точно затова на 2-ри декември, когато е първият ден на фестивала, Дните ще отдадат значимото на годишнината от 85 години катерене и алпинизъм в България. Ще имате възможност да видите презентация за съвременните постижения на Българска федерация по катерене и алпинизъм.

„Дните на предизвикателствата“ е най-големият български фестивал за екстремни спортове, туризъм и екология. Тази година там ви очакват бейсджъмп и катерене, пътешествия и приключение, различни филми както и интересни гости. А за завършек, клуб Mixtape 5 ще отвори вратите си за един концерт, който да закрие фестивала.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.