Сигурна защита за ръцете през зимата

0
 

Сподели

Shares

Ръкавиците са един от най-важните компоненти в екипировката, тъй като ръцете са силно уязвими при мръзнене. Всички знаем колко е неприятно когато пръстите ни измръзнат и не може да боравим с тях. Това може да ни струва неудобство и попадане в неприятни ситуации. В морето от марки и модели, ръкавиците на Marmot се отличават с топлина, здравина и удобство, като за изработката им се използват възможно най-качествените и иновативни материали.

marmot_005_new

Топлина
Топлината се постига не само с топлоизолационен материал. От значение е цялата верига материи, които „извеждат” влагата от повърхността на кожата към повърхността на ръкавицата. Така естествената влага не охлажда ръцете, когато не се движите толкова активно. В ръкавиците си Marmot използват материя, която механично отвежда влагата от кожата. Следва топлоизолационен слой, след което така наречената „мембрана”. Мембранните материи, които използва Marmot, са едни от най-напредничавите. Тове са световно известната Gore Tex® и собствената им разработка MemBrain®.

Здравина и защита
Качествените кожени елементи, в съчетание с най-новите разработки в синтетичните материали, са отличителен белег на ръкавиците. Голямо внимание се отделя на разположението и формата на шевовете. Тези ръкавици са направени така, че да бъдат с вас дълго време. Marmot постоянно събира информация за продуктите си и ги усъвършенства. Отделя се внимание по време на целия производствен процес – от проектирането до производството.

Удобство
Атлетите на Marmot съдействат за разработването на кройки, които оптимизират движенията на ръката в ръкавицата.

marmot_006

Някои от моделите, които намираме за особено практични и надеждни:

Exum Guide Gloves
Ръкавиците Exum Guide са изработени да се справят с екстремните условия по време на преходи в планината, практикуване на алпинизъм и каране на ски. Притежават MemBrain® слой, който е водо и ветроустойчив. Системата за отводняване DriClime® и изолацията Thermal R гарантират отделянето на влага и съхранение на топлина. Защитният слой на дланите и удобния Falcon грип подобряват работата с инвентар и въже.

Y15510_1157_exumguide_glv 0029

Cataclysm Undercuff Gloves
Ръкавиците Cataclysm Undercuff притежават лека конструкция и изящен дизайн, изградени са от изолационната материя Polartec® Alpha®. Външното покритие е изработено с висококачествени шевове и е допълнено с меки подложки в най-уязвимите зони. Перфектният избор за каране на ски и алпийски преходи. Ръкавиците съчетават невероятна изолация и пропускливост на влагата.

Catalysm_Undercuff_Glove_new

Дамски модел – Moraine Gloves
Ръкавиците Moraine са безценен атрибут с изключителни възможности. Този зимен модел умело се бори с конденза отвътре и предпазва от външната влага. Ръкавиците са оборудвани с вътрешно отделение за допълнително подгряване (грейки за ръце), когато живачният стълб тръгне рязко надолу.

Moraine_Glove_new

Дамски модел лапи – Mitts
Моделът лапи Mitts предлага всички качества, за високопланински изпитания. Подплатата DriClime® решава най-голямото предизвикателство – да запазим ръцете топли чрез транспортирането на влагата далеч от кожата, което предотвратява измръзвания. Предвидените вътрешни отделения за допълнително отопление (грейки за ръце) осигуряват екстра комфорт, а при усилена физическа активност и потене слоят MemBrain® отстранява конденза, докато блокира външния достъп на сняг и вода.

Mitts_2

Randonee Gloves
Ръкавиците Randonnee притежават здрава кожена подсилка, Thermal R® изолация и лидерът в индустрията GORE-TEX® слой, което прави модела един от най-използваните сред скиори и планински водачи. Удобният Falcon грип, функционалността на пръстите и лесното пристягане само с една ръка гарантира минимални усилия по време на преход.

Y16540_1332_randonnee_glv 0031

Кратко описание на материите характерни за продуктите на Marmot:

Мембрани
Качествата на мембраната се отразяват както на функционалността на материята (да извежда вътрешната влага на повърхността, да не пропуска вятър и вода навътре), така и на срока на нейното полезно действие.
Използвани мембрани в ръкавиците на Marmot:
Gore Tex® – световно известната дишаща мембрана на компанията Gore. Gore постоянно усъвършенства световноизвестното си семейство мембрани.
Marmot MemBrain® – мембранно покритие осигуряващо еднопосочен трансфер на влагата. Хидрофобният му характер ограничава конденза по външната повърхност на мембраната, което намалява охлаждането на материята – разработка на Marmot.

Топлоизолации
Топла, лека и здрава материя от кухи влакна.
ThermalR™ – разработка на Marmot.
Polartec® Alpha® – топлоизолираща материя от заплетени нишки.

Подплата
Marmot DriClime® – 3D материя от заплетени нишки, предназначени механично да „изсмукват” влагата от повърхността на тялото. Разработка на Marmot.

Ревю за джобното яке PreCip Jacket NanoPro® може да видите тук, а още ревюта за есенно-зимните предложения на Marmot може да прочетете тук.

Marmot

Ръкавиците Marmot ще намерите в магазин Спотчето (гр. София, ул. Генерал Паренсов 12) или в електронния магазин на www.spotcheto.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.