Курс по свободно гмуркане в София

1
 

Сподели

Shares

Училището по свободно гмуркане (фрийдайвинг) Seanomad продължава провеждането на курсове за начинаещи. След като цяло лято обученията се провеждаха в района на Порто Куфо, Гърция, ето че сега са под носа ви – в София.

Заниманията обхващат теорията, дихателни упражнения, занимания в басейн (статична и динамична апнеа) и упражнения за изравняване. Те се провеждат в периода октомври 2014 – април 2015, като всеки месец стартира по един двудневен (събота-неделя) AIDA 2 курс в София. Цената му е 260 лева. Инструктор е Любомир Стефанов.

Seanomad, свободно гмуркане

Да се гмурнеш без тежка екипировка и да скиташ подводно. Да усетиш себе си като морско същество, част от водата. Да се движиш гъвкав и грациозен като риба. Да се наслаждаваш на тишината и подводната красота. Да освободиш тялото, мислите, емоциите си… всичко това е част от емоцията свободно гмуркане.

Свободно гмуркане е подводно гмуркане, при което гмуркачът не използва дихателен апарат, а задържа дъха си.

Seanomad, свободно гмуркане

Следваща дата: 22-23.11.2014 (събота и неделя)

Seanomad, свободно гмуркане

Курсът по свободно гмуркане AIDA 2 е насочен към хора, които се чувстват добре във водата и умеят да плуват и искат да научат основната теория и техники за свободно гмуркане. Целта му е да запознае курсистите със знанията, уменията, планирането, организацията, процедурите за безопасност, техниките, проблемите, опасностите и насладата от гмуркането със задържане на дъха. Курсистите се въвеждат в основните дисциплини в свободното гмуркане: статична апнеа, динамична апнеа и постоянен баласт.

Курсът включва:
– 2 теоретични занятия, по време на които ще научите основните неща за физика и физиология на свободното гмуркане, как да предотвратите блекаут и как да спасите гмуркач, изпаднал в беда
– 1 занимание за техники за дишане
– 1 занимание за техники за изравняване
– 1 занимание за статична апнеа, по време на което ще упражнявате техники за дишане и релаксация и ще можете да удължите с лекота времето на задържане на дъха
– 1 занимание за динамична апнеа, по време на което ще практикувате хоризонтално плуване под вода и ще се научите да се движите ефективно с плавници

Изисквания: възраст 18 години (16 с разрешение на родител/настойник), плувни умения

Продължителност на курса: 2 дни
Място на провеждане: София

Повече информация за курса по свободно гмуркане на Seanomad можете да намерите тук.

Seanomad, свободно гмуркане

Seanomad Freediving School е първото училище по свободно гмуркане в България, което предлага висок стандарт на обучение. Школата е създадена от Любомир Стефанов – единственият AIDA инструктор и международен съдия по свободно гмуркане в България. Той е успешен състезател на международно ниво, с участия на големи състезания, няколко медала и 9 национални рекорда в дълбочинните и басейновите дисциплини. Любомир тренира активно с цел да подобри рекорда си от 60 метра (CWT – гмуркане на дълбочина с моноплавник), поставен на Световното първенство в Каламата през 2011 г.

Seanomad, свободно гмуркане

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Това е страхотно и много ми харесва предложението и статията! И курсовете по английски трябва да се предлагат така атрактивно, а не само по цената да се избират. Хубаво е, че има и школи, които мислят за това и така привличат клиентите си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.