„North of the Sun“ – сърф под северното сияние

0
 

Сподели

Shares

North of the Sun

„На север от слънцето“ или „North of the Sun“ е филм за две луди глави, влюбени в сърфа, независимо къде се намират. В преследването на една мечта те се отнасят на необитаем, арктически залив далеч в Северна Норвегия. Там прекарват 9 месеца, подложени на студената норвежка зима, за да карат… сърф!

North of the Sun

В заливът двамата сърфисти построяват своя колиба от корени и отпадъци, изхвърлени на брега, и ядат храна с изтекъл срок на годност от сметищата на магазините. Но и носят със себе си два предмета от извънредно значение – сърфовете, които са най-голямата им мотивация за арктически приключения. Най-добрите вълни за сърф в света са добре пазената тайна на този пустеещ залив.

Трейлър на North of the Sun:

Ако все още не сте видели как 20-ина годишните Инге и Йорн (те са и режисьори на филма) се радват на живота, правейки това, което обичат, имате повод да го направите. Филмът „На север от слънцето“ е част от програмата на фестивал за скандинавско кино „Северно сияние“.

Филмите, включени в програмата на фестивала „Северно сияние“ ще можете да видите между 3-ти и 11-ти декември в Дома на киното, Евро синема, Културен център G8 и кино Одеон.

Повече за програмата на фестивала „Северно сияние“ можете да научите от тук.

North of the Sun

Още силни, смразяващи сърф кадри, но от зимна Исландия: „Фотографът Крис Буркард – сърф отвъд времето“.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.