Боровец открива зимния сезон на 13 декември

0


Дата на събитието: 13.12.2014

Сподели

Shares

Задава се новият зимен сезон. В Боровец той ще предложи двойно повече удоволствие за скиори и бордисти. И, за да бъде още по-хубаво, цените ще останат същите – лифт картите се запазват както миналия сезон. Началото е на 13-ти декември!

Боровец открива зимния сезон на 13 декември

Зима 2015 в Боровец ще осигури нови възможности за феновете на ски и борд спортовете, а курортът ще бъде по-малко зависим от капризите на времето.

Още сняг!

Боровец е по-готов отвсякога да посрещне скиори, сноубордисти и всички влюбени в планината. Дори зимата да не бъде особено снежна, най-големият планински курорт на България се подготвя за силно зимно изживяване.

Комплексът ще отвори предстоящия ски сезон с двойно повече писти с мощности за изкуствено заснежаване. Вече и ски център „Ситняково” (“Централен Боровец”) освен ски център „Ястребец” разполага с оръдия за висококачествен технически сняг на всички свои писти.

Повече сняг и светлина – повече удоволствие

С двойно повече оръдия за изкуствен сняг – общо 160 на брой, и с увеличен капацитет на снегоутъпкващата техника, вече се гарантира качествено покритие на около 2/3 от площта на курорта. Така Боровец ще предостави на всички скиори и сноубордисти – от начинаещи до средно напреднали и експерти – още повече удобство, време и удоволствие на пистите.

Курортът дава и отлични нови възможности за нощно каране. От този сезон светли през нощта ще бъдат още две писти „Мартинови бараки 4” и „Ротата”, както и долната част на ски път “Ситняково”, с което площта на нощните писти нараства два пъти. Ако избирате познатите маршрути за своите нощни спускания, пистите „Мартинови бараки 1, 2 и 3”, „Рила” и „Иглика” също ще бъдат осветени от 18 до 22 часа.

Боровец открива зимния сезон на 13 декември

За търсачите на силни усещания

Фрийстайл забавления също няма да липсват. Даже напротив! В двата терейн парка в курорта – Сноу Парк Бороспорт в горната част на писта “Попангелов” и Промо Парк Боровец срещу хотел “Рила” в централен Боровец, има перфектните условия за високоадреналиново изживяване. Новите Stash трасета в парка, както и модерните релси, джиб линии и скокове гарантират различно забавление за по-приключенски настроените скиори и бордисти.

Тази година ще можем да се насладим и на майсторството на професионалистите, които ще демонстрират умения по време на Държавното първенство по Slopestyle и Big Air – малка част от всички вълнуващи събития в програмата за сезона.

Повече за фрийстайл забавленията в Боровец можете да научите от тук.

Празници в Боровец

През новия сезон хотелите в Боровец ще предложат още по-висока стойност на туристите, решили да посрещнат коледните и новогодишните празници на планина.

Ранните записвания с отстъпки до 15% започнаха и ще продължат до края на ноември. Хотелите предлагат и редица изгодни пакетни и индивидуални предложения за ски ваканция през целия сезон.

Зимната приказка в Боровец започва съвсем скоро. Спортният директор на курорта Георги Кочов обяви: “Официалното откриване на сезона е на 13 декември – събота. По това време в курортът ще се състои и Европейското първенство по кроскънтри – едно от четирите топ състезания в календара на Европейската атлетическа асоциация. Големият спортен форум ще събере около 800 състезатели – мъже и жени, младежи и девойки до 23 години, юноши и девойки старша възраст. Ще участват представители на повече от 40 страни.”

Ръководството на „Бороспорт“ съобщи, че се надява да отвори ски зоната за най-запалените скиори и бордисти по-рано – още в края на ноември или в началото на декември, ако има подходящи условия за това.

За повече информация следете 360mag, както и Borovets-bg.com.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.