Първият зимен хайлайн на Vajolet Towers

0
 

Сподели

Shares

The Vajolet Towers се намират в планинската верига Доломити в Северна Италия и представляват част от Алпите. През лятото привличат много катерачи, но структурата и достъпността им ги прави идеални и за висок, екстремен слаклайн – хайлайн. Досега обаче никой не беше дръзвал да опъне лентата в зимни условия.

Hayley Ashburn катери кулите

Хейли Ешбърн обаче, подкрепена от женски отбор скиори и катерачи, препътува разстоянието от Юта, САЩ, до Доломитите, за да промени това.

Слаклайн
Снимка: Michael Meisl

Двете кули имат почти еднаква височина и 50 метра разстояние помежду си.

Високо на слаклайна
Снимка: Michael Meisl

Зимният хайлайн между двете кули е още по-екстремно занимание и заради трудния достъп до тях през зимата. За да стигнеш до „разходка“ по лентата, трябват умения в алпинизма и катеренето и доста смелост.

Hayley Ashburn
Снимка: Michael Meisl

Приключението на Хейли Ешбърн започва с достигането на Rifugio Vajolet на ски. Следващият ден прекарват в изкатерване на кулите и нагласяване на слаклайна. Катеренето на кулите е особено премеждие – заради топлите температури този ден и разтопения сняг, който се стича по повърхността.

Hayley Ashburn
Снимка: Michael Meisl

Извървяването на тази линия е истинско предизвикателство за Хейли. В продължение на два дни тя прави около 60 опита, включително босоноги и акробатични. В крайна сметка остава в историята като първия човек, направил зимния хайлайн на това култово място, а на нас остава да се радваме на вдъхновяващите кадри и да си мечтаем и ние да направим нещо подобно.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.