Антон Настев: Как да съчетаваме работата с МТБ

0
 

Сподели

Shares

Антон Настев e Продуктов мениджър на RAM bikes. Той успява да съвместява офисната работата с участие в състезания по планинско колоездене. Какво е да си едновременно мениджър и колоездач, вдъхновяват ли се взаимно двете занимания, как се откриват и прилагат тенденциите в планинското колоездене, за всичко това Антон разказва специално за 360°.

Антон Настев от RAM bikes

Визитка
Име: Антон Настев – Тони
Възраст: 31 г.
Работа: Част от RAM bikes
Хобита: Хокей на лед
Видове колоездене: Спускане, Кроскънтри, Ендуро, BMX крос, 4X
Колело: RAM XC 1 29, RAM 4X, RAM Synergy, ONE CroMoli BMX

Антон Настев от RAM bikes

Ти си Продуктов мениджър на RAM bikes. В същото време обаче си и МТБ състезател. От колоезденето към мениджмънта или обратното?
От колоезденето към университета и после, по стечение на обстоятелствата, към мениджмънта.

Бягаш ли от офиса, за да покараш? Признай си!
За жалост не, а много ми се иска. За радост обаче карам до офиса и си правя разни отбивки по планината за по-„пряко“.

Има ли места край София където човек може да се спусне набързо с колелото в обедната почивка например?
Места има колкото искате. Всичко опира до локация. Аз живея в Герман и Лозенска планина ми е адски близко, ако ли пък не отскачам до Бистрица и от там, Симеоново, Драгалевци.

Антон Настев от RAM bikes

Ти къде обичаш да караш когато нямаш много време?
Лозенската планина ми е много удобна дестинация. На обед докато спи детето мога да направя час и половина каране без да се притеснявам, че ще закъснея. Зимата е достатъчно финован снега, за да се кара спокойно, та си е перфектно за целогодишно колоездене.

А през уикендите?
Навсякъде! Дърт, шосе или планина. За каквото остане време. Искам всичко, ама няма как. Но любими места за каране са ми Родопите и Витоша, много ми се иска да имам време да изследвам и нови дестинации, но за момента съм ограничен покрай малчугана.

Обичаш ли да караш в града? До работа с колелото ли стигаш или е по-екстремно занимание от МТБ?
Да, обожавам! Живях близо 3 години в Холандия и всеки път като излизам сутрин, особено през есента, се връщам назад във времето и си представям, че съм там, карайки по уредените велоалеи. Изведнъж някой нашенец ме връща набързо в реалността и ме вкарва в режим на особено внимание. Заниманието наистина е много екстремно, имайки предвид културата на движение в България, както и че сме на едно от водещите места по смъртност на пътя в света.

Антон Настев от RAM bikes

Сигурно ти хрумват интересни идеи за маркетинга на RAM докато караш. С коя би се похвалил веднага?
Както се изразява съпругата ми, аз съм си малко дървен. Все пак, не съм човек на изкуството. В този аспект не съм много креативен, предпочитам точните науки. Но независимо от това, започнахме да организираме тестови карания през седмицата след работа, което смятам да продължим догодина, тъй като е един чудесен начин клиентите да се докоснат до нас и да ни разпитат за каквото им хрумне, а пък и ние да направим, как се казваше, „сондаж“. С колегите коментираме много възможности постоянно. Но да, наистина докато караме някак си естествено ни връхлитат интересни идеи да представим марката.

Антон Настев от RAM bikes

Какви са тенденциите в дизайна на планинските колелата, които забелязваш напоследък?
Определено се усеща затвърждаване на 29″ размер колела. Аз лично бях голям скептик и противник на 29-ърите, но сега не го сменям за нищо на света. А и това, което се казваше за маневреността на колелото, аз не мога да го усетя и минавам навсякъде с доста висока скорост. Отделно се забелязва преминаване към по корави стандарти на захват на главините, а именно проходни оси. Карбоновите велосипеди вече стават изключително популярни, самите ние догодина ще имаме два карбонови модела. Ако погледнем колелата за спускане, те пък стават все по-дълги.

Още от отбора на RAM bikes: „Боби Крумов: Къде да караме МТБ“

Твоето колело какво е? Правил ли си сам модификации по него?
Аз имам няколко велосипеда (смее се) и по всички съм правил някакви модификации, които не са някакъв непокорен връх на техниката. Във всеки спорт тенденцията е да се намалява теглото на екипировката, та и при мен така, всички промени са с такава цел.

Антон Настев от RAM bikes

Състезанията:
• Първият национален шампион по 4Х на България 2007
• 1/2 – Обиколка на Витоша 2005 – (5:21 заедно с Жоро Митов на финиша)
• 1-во място – Велорали Черни Връх 2005
• 1-во място – Паралелна Вселена „Орфей“ 2005
• 10-о място – DH Bike Weekend 2006 – първото сериозно DH състезание
• 1-во място– Oтборно Велорали Черни Връх 2012
• 3-то място – Обиколка на витоша 2007
• 2007 § 2008 UCI DH World Championship Maribor
• 1-во място – Home mountain Bike Cup 2013 – Masters
• 9-то място- Enduro Mediterranean Xanthi 2014
• 3-то място – Pamporovo Bike Cup 2014 – Masters
• 2-ро място – Home Mountain Bike Cup 2014 – Masters

Българската компания за планински велосипеди RAM bikes съществува вече повече от десетилетие – от 2002 г. насам. Идеята на основателите ѝ била да създават колела, които самите те биха карали с удоволствие. 12 години по-късно основният фокус на RAM остава същия – велосипеди за планината и за байкъри, които обичат свободата и чувството, което дава колелото по пътеките и по склоновете.

Повече за велосипедите и отбора на RAM можете да научите от ram-bikes.com.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.