Лъчеви преходи към х.Козя стена II

0


Дата на събитието: 22.11.2014

Сподели

Shares

Лъчеви преходи 2

Дойде време за вторите Лъчеви преходи към хижа Козя стена в рамките на кампанията “Професия ХИЖАР”. Те ще бъдат на 22 и 23 ноември 2014 година. С тях ще ви разкрият подробности около професията на хижаря, когато навън е снежна зима.

Със събраните средства от кампанията ще бъде закупена и монтирана хибридна електросистема на хижа Козя стена, която да осигури почти непрекъснато електрозахранване, да улесни работата на хижарите. Прочетете малко повече тук.

Два лъча потеглят към хижата – северен от х. Хайдушка песен и южен от село Христо Даново, водени от планински водачи, които имат какво да разкажат и на какво да ви научат.

ПРОГРАМА

– 22 ноември (събота), 10:00 ч. среща на изходните пунктове (х. Хайдушка песен и центъра на с. Христо Даново) – качване към хижата. Изберете лъча, в който искате да се включите!
– Презентация на тема “Хижарската професия в зимни условия: трудности и забавления” (вечерта на хижата)
– 23 ноември (неделя) – слизане по обратния път, а ако времето го позволява, има приготвени доста интересни алтернативи за връщане!

Преходите ще имат минимална БЛАГОТВОРИТЕЛНА ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ от 20 лв., която отива директно в касичката на кампанията и ще включва:
+ добро настроение и много нови знания, осигурени от водачите на всеки лъч;
+ вечерна презентация;
+ кулинарно изкушение-изненада от кухнята на хижаря Радо.

ТАКСАТА НЕ ВКЛЮЧВА транспорта и нощувките на хижата.

НЕОБХОДИМАТА ЕКИПИРОВКА: подходящи за зимен планински преход обувки, гети, раница за еднодневен преход, дъждобран, ветровка, шапка, ръкавици, очила, слънцезащитен крем, вода и храна, дрехи за преобличане. Би било добре да имате и снегоходки,за всеки случай.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. На х. Козя стена и трябва женска ласка! Въпреки модерните удобства с които разполага, като чешми с фотоклетка, й липсват елементарни такива като кухня, не че физически я няма, просто няма кой да се позавърти вътре

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.