По най-опасната пътека в света

0
 

Сподели

Shares

Ел Каминито дел Рей в Малага, Испания, носи славата на най-опасната пътека в света. Тя се намира в дълбок каньон с отвесни скали. На повечето места е широка около метър и е на 300 м над реката. Еднометровата широчина обаче е много относителна, защото на места буквално се върви по метална релса и надупчен бетон. Ако искате екстремна разходка, това е мястото!

Ел Каминито дел Рей

Разходка по най-опасната пътека в света е заснета за рекламен клип на Five Ten. Видеото определено е много свежо, качествено и те подканва и ти да направиш нещо екстремно. То е създадено не от кого да е, а от българите Beardfrost Productions. И ако това не ви впечатлява достатъчно, вижте колко хора са го видели вече – цифрата им отдавна надмина сто хиляди.

Ако искате да разберете как се снима трек по отвесни скали в един от най-опасните маршрути в света, Beardfrost Productions пуснаха и уникално Behind the scenes видео, което можете да видите тук.

Историята на Ел Каминито дел Рей, известна като Пешеходната пътека на краля, е много интересна и поучителна. Пътеката е построена през 1905 г., за да свързва два ВЕЦ-а. При встъпването в длъжност кралят на Испания, Алфонсо XIII прекосил разстоянието между двете електроцентрали по страховитата пътека. Това дало и името й. Така той искал да покаже какво инженерно чудо Ел Каминито дел Рей. През последните години пътеката е запусната и опасна, но пък се е превърнала в атракция за любителите на адреналиновите преживявания.

Ел Каминито дел Рей

Повече за Ел Каминито дел Рей можете да научите от тук.

Ел Каминито дел Рей

Още за гледане онлайн от Beardfrost Productions:
Видео на Beardfrost Productions в EpicTV
Байк видеото „QUАRRY“
Лонгборд с Мартин Раднев от Витоша
„Хижа“
„Изгубената зима“

Ел Каминито дел Рей

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.