Вело приключения в Африка

0
 

Сподели

Shares

Намибия, Африка – земята на смелите. Съвсем не първото място, на което си представяш някой да полудява с велосипеда. Но точно затова Kyle Jameson и Moment Pictures се озовават там. Те са си поставили за цел да обикалят земята в търсене на различни терени за каране.

ВелоПриключение в Африка

Залез в Намибия

Досега са минали през места, на които трудно може да си представим някой да кара – оазиси, пясъци и много снимки и впечатления.

ВелоПриключение в Африка

Те са имали щастието да преживеят Намибия по начин, който малко хора имат възможност да усетят – зелена и влажна. Местните хора вече рядко виждат страната си такава.

Малък гущер в Намибия

Екипът се е запътил към резервата Okonjima Wildcat Reservoir, а по пътя се сблъскват с дивия живот в най-чистия му вид.

Диви котки в резерват

Резерватът е дом на над 30 леопарда, гепарди и други видове диви котки. В Намибия ловът е обичайно нещо, но тези красиви същества са защитени.

into-the-dirt-kyle-jameson-on-the-moondlandscape-gnab

След нощ, прекарана в пустинята Ganab, приключенският отбор вече е на първия спот за спускане.

into-the-dirt-kyle-jameson-michi-and-andi-tillmann-at-spitzkoppe

Самото място е впечатляващо и предлага доста фрийрайд маршрути. Проблем са се оказали високите температури. При 40 градуса по Целзий всеки ще има главоболие, без значение дали спортува или не.

into-the-dirt-kyle-jameson-ridgeline-moondlandscape-gnab

Приключенският отбор се състои от първите, осмелили се да карат по дюните в околността. Оказва се, че когато набереш достатъчно скорост да караш колело по пясъчни дюни и хълмове, се оказва малко като сноубординг. Вижте клипче от дивото им каране.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.