Шарено катерене на Бари, Южен Уелс

0
 

Сподели

Shares

Бари се намира в Южен Уелс. Освен увеселителен парк, красива природа и високи вълни, полуостровът предлага и друго – голяма цветна стена за катерене!

barryislandclimbingwall_2_0

barryislandclimbingwall_3_0

Дизайнът е на Гордън Йънг. Стената е разположена в крайбрежната зона и е част от проект за обновяване на полуострова. Състои се от над 1000 хватки, направени от рециклирана пластмаса, с различни форми – букви, плодове, динозаври и други. Самите те образуват един голям надпис, видим дори от самолет. YNYS BARRY – BARRY ISLAND, името на острова на английски и уелски.

barryislandclimbingwall_6_0

Стената в Бари е създадена съвместно с дизайнера Джош Йънг и катерача Роб Ларни. Дизайнът й е вдъхновен от местното наследство от миналото, а сред покриващите я букви се крият различни фрази, имащи значение за хората от полуострова.

barryislandclimbingwall_4_2

Стената е абсолютно годна за катерене. Подходяща е за хора на всяка възраст, както и с различни катерачни способности. Децата могат да се катерят по буквите, а възрастните да правят траверси с помощта на някои допълнителни спомагателни хватки.

Докато гледаме оголения скелет на паметника пред НДК и се чудим може ли тази купчина желязо да се превърне в нещо красиво и полезно, идеи изскачат отвсякъде. Общежитието в университета Твенте, арт инсталацията в Рио, мостът Аламийо в Севиля, дори състезанието Red Bull Creepers, са само част от примерите, които могат да вдъхновят родните архитекти, за да вкарат повече приятни, раздвижващи занимания в градската среда и мултифункционалност на сградите и паметниците.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.