Красотата на океана отблизо

0
 

Сподели

Shares

На 11 октомври от Алика̀нте, град в Югоизточна Испания, потеглиха с лодки седем отбора – участници в първия кръг на Volvo Ocean Race, с крайна цел Кейптаун в Южна Африка. Тяхното уединение сред безкрайната вода им е донесло нещо повече от пътешествие. Успели са да видят океана в неговата пълна прелест и жестокост. 11 270 километра е внушително разстояние, и определено ти остава време да се насладиш на живота около теб.

Снимка: Brian Carlin/Team Vestas Wind/Volvo Ocean Race
Снимка: Brian Carlin/Team Vestas Wind/Volvo Ocean Race

Морски бури, прекрасни изгреви, делфини, странни птици, зареяни в безбрежното небе. Вижте някои от фотографиите, направени по време на пътуването.

делфин в океана
Снимка: Brian Carlin/Team Vestas Wind

Сигурно не е трудно да видиш делфин в океана, особено заради навика им да следват лодките с километри. Снимката е направена от Brian Carlin, който е от отбор Vestas Wind.

лястовица в лодка
Снимка: Corinna Halloran/Team SCA

Какво прави тази лястовица насред океана? Ясно е, че на снимката си почива от дългия полет на лодката на отбор SCA. Но накъде ли се е запътила?

Да избягаш от бурята
Снимка: Guy Salter / Ericsson 4 /Volvo Ocean

Когато по петите ти се носи подобен облак, логично е да се опиташ да избягаш възможно най-бързо. Но няколко секунди съзерцание си заслужават. Бурята носи страховита красота в себе си.

Вълна залива кораба
Снимка: Amory Ross / TEAM ALVIMEDICA

Уникален кадър на вълна, заливаща кораба. Отбор Alvimedica са се понамокрили.

Това са само част от емоциите, които кадрите на отборите са предали. Повече фотографии можете да откриете на страницата на Ред Бул.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.