Гари Хънт спечели Red Bull Cliff Diving Series

0
 

Сподели

Shares

Последната спирка на Red Bull Cliff Diving World Series е на едно прекрасно място в Мексико – Ik Kil Cenote на полуостров Юкатан, древната страна на маите. Магическият оазис се намира много близо до Чичѐн Ица̀ – древен град, представлявал политически, културен и религиозен център на цивилизацията на маите преди идването на Христофор Колумб.

Гари Хънт Клиф Дайвинг
Снимка: Romina Amato/ Red Bull Cliff Diving

Ik Kil Cenote е било свещенно място за маите. Използвали са го както са релаксация, така и за различни ритуали. Днес хората отиват там да плуват – или да скачат от 27 метра.

Най-добрите клиф дайвъри на света, събрани на това красиво кътче на планетата – това е финалът на Red Bull Cliff Diving World Series. Британецът Гари Хънт е на първо място в крайното класиране на сериите. Вижте видео от няколко впечатляващи скока.

Какво се вижда през очите на един клиф дайвър? Небе, вода, небе, вода? Нова локация за скачане всяка седмица, няколко секунди преди сблъсъка с водата и нейната успокояваща прегръдка. Преди скока, всеки клиф дайвър трябва да огледа обстановката, да прецени ситуацията. Кое е най-важното нещо, което трябва да види? Вижте каква роля играят очите на клиф дайвърите в следващото видео.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.