Гривна VivoSmart – добрият помощник

0
 

Сподели

Shares

VivoSmart на пръв поглед е обикновена спортна гривна, която показва час и дата, но всъщност крие неподозирани възможности. Останахме приятно изненадани от информацията за физическата активност, която това малко устройство дава. Гривната притежава дискретен touch дисплей, който е удобен и лесен за работа. Дизайнът й е семпъл и елегантен.

Гривна VivoSmart – добрия помощник

Още при поставянето на гривната, се стартира отчитане на няколко интересни параметъра, като изгорени калории, брой изминати крачки, дистанция и време, през което не сме се движили. Индикацията за движение отмерва времето прекарано в покой и сигнализира чрез вибрация на всеки час. За човек, който обича движението, но му се налага да работи на бюро, VivoSmart е добро средство за напомняне, през какви интервали е добре да става от стола. Броячът на извървяните крачки е още едно полезно допълнение. На базата на броя крачки изминати през деня, VivoSmart задава норматив за следващия ден.

Гривна VivoSmart – добрия помощник

Гривната може да покаже и колко дълбок е сънят ни като отчита движенията на тялото докато спим. По време на физическа активност имаме възможност да правим запис на данни за физическото ни състояние.

Гривна VivoSmart – добрия помощник

VivoSmart може да работи съвместно със smartphone чрез приложението Garmin Connect посредством Bluetooth. Така може да получаваме известия и да четем различни съобщения. Тази възможност е доста удобна при практикуване на спорт, когато телефонът е дълбоко заровен в раницата при преход или не е удобно да го вадим от джоба, докато тичаме. С две леки потупвания по дисплея може да прочетем получен SMS, да се осведомим за пропуснати разговори и да видим фейсбук или скайп съобщение. Чрез VivoSmart може да управляваме дистанционно музикалния плеър на телефона си.

Smartphone приложението Garmin Connect
Smartphone приложението Garmin Connect

Една от най-полезните функции е записът на физическа активност по време на спорт. Необходимо е само да зададем началото на физическото упражнение в съответното меню и да прекратим записа, когато приключим с тренировката. После бихме могли да го запаметим и прехвърлим към приложението Garmin Connect, където да видим и анализираме данните – изминати километри, време, крачки на километър и изгорени калории. Дори можем да си направим статистика и да я споделим в група. Гривната е практична е при джогинг, фитнес упражнения, тенис, каране на колело и или просто по време на ежедневни дейности.

Гривна VivoSmart – добрия помощник

VivoSmart поддържа и ANT+ интерфейс, чрез който може да осъществява връзка със сензор за измерване на сърдечната честота и сензор за каданс/скорост при въртене на педали. Когато сме оборудвани със сензор за измерване на сърдечна чистота, гривната отразява пиковете в сърдечната ни дейност и на тяхната база генерира сърдечно честотни зони. Тези зони на пулс, могат да ни помогнат да провеждаме по-пълноценни тренировки и да получим оптимално физическо натоварване, без да претоварваме сърцето си.

VivoSmart работи в синхрон и с екшън камерата VirbElite. Чрез гривната може да стартираме видеозапис или да правим снимки, когато камерата е закрепена на каската, монтирана е на колело или мотор.

Гривна VivoSmart – добрия фитнес помощник

Гривната VivoSmart e интелигентен уред, с който може да следим физическото си състояние в рамките на денонощието и да сме по-активни през деня. Функциите за комуникация със smartphone и външни сензори са полезни за усъвършенстване на спортни тренировки, по-точен мониторинг на физическите ни възможности и състояние на тялото.

Друг интересен многофункционален продукт на Garmin е екшън камерата Virb Elite. Тя е събрала много полезни приложения в едно. Повече за нея:

Garmin Virb Elite – многофункционален екшън хибрид
С Garmin Virb Elite на колело
Garmin Virb Elite в градски условия

Сподели

Shares

1 коментар

  1. С това закопчаване гривните се откачат много лесно. Моята smart band, два пъти пада но я намирам, докато вчера я загубих окончателно. Страшно недомислена работа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.