Алън Юстас подобри рекорда на Феликс Баумгартнер

0
 

Сподели

Shares
Снимка: how2becool
Снимка: how2becool

Баумгартнер вече не е човекът, скочил от най-високата точка. Алън Юстас, който е старши вицепрезидент на Google Knowledge, подобри рекорда му с няколко километра. И за да бъдем максималко точни, Юстас скочи от 42 километра височина, а Феликс от 39 километра.

Снимка: sports-961
Снимка: sports-961

Ако искате да разберете какво е усетил Феликс Баумгартнер при скока си от ръба на космоса, можете да видите това уникално видео.

За да направи това, Юстас се извиси в балон до нужната височина, като стартира полета си към небето от изоставена писта в Розуел, Ню Мексико на 25-ти октомври. Облечен в специален скафандър с вградена система за поддържане на живота, Юстас е имал възможност да диша чист кислород по време на полета.

Снимка: capitalwired
Снимка: capitalwired

Пътят към ръба на стратосферата му е отнел два часа, а самото падане – 15 минути, в които Земята се е приближавала със скорост от над 800 километра в час.

Юстас се е подготвял за скока близо 3 години, но го направи без да вдига много шум около себе си и постижението си. Въпреки това, стартосферният полет остава в историята с рекордната си височина и тепърва ще предизвиква вгледалите се замечтано в небето смелчаги.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.