Халфпайп сноуборд легенди в „Thе Crash Reel“

0
 

Сподели

Shares

„Разбиването“ – филм за легендите в халфпайп сноуборда

Документално заснемане в течение на петнайсет години показва свирепото съперничество между легендите на халфпайпа Шон Уайт и Кевин Пиърс – приятели от деца, които стават номер едно и номер две в света. Успехът им ги отвежда до зимните олимпийски игри във Ванкувър, а надпреварата помежду им ги тласка към все по-опасни изпълнения, докато Кевин се пребива на халфпайпа в Парк Сити, оцелявайки по чудо. Докато той се възстановява от травмите си, Шон спечелва златото. Всичко, за което Кевин мечтае, е да се качи отново на сноуборда си, въпреки страховете на приятелите и семейството му, че това може да го убие. Филмът отдава почест и на Сара Бърк, която загина по време на състезание в Парк Сити на 19 януари 2012.

„Разбиването“ – филм за легендите в халфпайп сноуборда

„Разбиването“ (Thе Crash Reel, САЩ, 2013, 108 мин., режисьор: Луси Уокър) е заглавието на документалния филм, запечатал тази динамична, екстремна история. Освен, че проследява кариерата и живота на две от сноуборд легендите, филмът получава световно признание и престижни награди от различни фестивали. Сред тях са:
– Ню Хемпшир Филм Фестивал 2013: Най-добър документален филм
– Порт Таунсенд Филм Фестивал 2013: Най-добър документален филм
– SXSW Филм Фестивал 2013: Награда на публиката

„Разбиването“ – филм за легендите в халфпайп сноуборда

Филмът е включен в селекцията на „So Independent“ – софийският фестивал за независимо кино. Тази година той отново може да се похвали с интересна, разнообразна програма, която включва и филми за екстремни спортове.

Повече за So Independent и фестивалната програма можете да научите от тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.