Ник Валенда – по въже между небостъргачи

0


Дата на събитието: 03.11.2014

Сподели

Shares

Без обезопасяващи средства и със завързани очи Ник Валенда ще премине по въже над небостъргачите в Чикаго! На 3-и ноември от 02:00 ч. Discovery Channel ще предава на живо най-предизвикателното изпълнение на Ник Валенда досега.

По въже между небостъргачи

„Кралят на ходенето по тънко въже” ще направи опит да премине по въже между два небостъргача в Чикаго със завързани очи и без защитна екипировка или спасителна мрежа. Ексклузивното предаване „По въже между небостъргачи с Ник Валенда” ще се излъчи на живо по Discovery Channel на 3-и ноември, понеделник, от 02:00 ч. в България и в още над 220 страни по света. За всички, пропуснали вълнуващото събитие, е предвидено повторение на 5-и ноември, сряда, от 21:00 ч. по Discovery Channel. Зрителите ще имат възможността да бъдат до Ник, докато преминава над небостъргачите, благодарение на онлайн платформата SkyscraperLive.com. Сайтът е достъпен на 14 езика в 60 страни по света, за да осигури на любопитните ексклузивни новини, неизлъчвани кадри и 360-градусови снимки от мястото на събитието.

По въже между небостъргачи

„Това ще е най-невероятното ходене по въже в кариерата ми.”, споделя Валенда. „Не бих си и помислил за по-добро място, където да направя „тази легендарна разходка”. Имам страхотни спомени със семейството ми в Чикаго. Както е известно, това е „градът на ветровете” и ще е истинско предизвикателство да осъществя ходенето по въже през зимата. Ще тествам границите на способностите си отново, защото много обичам да правя неща, които повечето хора смятат за невъзможни.”

Над дузина камери ще следят събитието по земя и въздух докато Ник Валенда преминава между небостъргачите през нощта в една от най-ветровитите части на Чикаго. Непредсказуемите метеорологични условия ще превърнат ходенето по въже в изпитание дори за професионалист от ранга на Ник Валенда. За първата част от историческото предизвикателство Ник ще се качи на покрива на легендарния търговски център „Марина Сити” под ъгъл от 15 градуса. От западната му кула Валенда ще трябва да достигне до 50- етажната сградата „Лео Бурне”, която се извисява над река Чикаго. Това е най-високият небостъргач с най-острия ъгъл, над който член от семейството на Валенда се е опитвал да премине. За втората част от предизвикателството „кралят на ходенето по тънко въже” ще ходи от западната до източната кула на небостъргача.

По въже между небостъргачи

По време на историческото си ходене по въже над небостъргачи Ник ще се радва на подкрепата на съпругата си и трите им деца, на най-близките му приятели и на инженерния екип, ръководен от баща му Тери Трофър. „Винаги съм в търсене на поредното предизвикателство, което светът не е виждал досега.”, коментира Валенда. „Искам семейството ми да е там, за да стане част от това историческо събитие. Чувствам се сигурен, знаейки, че най-близките ми ще се молят заедно с мен.”

Припомняме, че през юни 2013 г. Ник Валенда влезе в историята като първият човек, който премина над Гранд Каньон по въже. Той постави световен и личен рекорд, преминавайки над река Литъл Колорадо на височина от 457 метра, по-голяма от тази на Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк. Събитието тогава бе гледано от 13 млн. зрители по света и се превърна в живото предаване с най-висок рейтинг в историята на телевизията. Специалното предаване наскоро бе отличено и с наградата Interactive Emmy® за мултиплатформено представяне на истории със специално създаден уебсайт, включващ завладяващи видео клипове, 360-градусови интерактивни гледки от мястото на събитието, неизлъчвани кадри и обновяване на новини в реално време.

По въже между небостъргачи

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.