С колело в града

0
 

Сподели

Shares

Има много предимства на това да се придвижваш с колело в града. Без значение дали си тръгнал на работа, училище или просто да се видиш с приятел.

Снимка: smithratliff
Снимка: smithratliff

Първо на първо, доста по-евтино е. Без билетче за градския, без тревогите откъде ще заредиш с бензин. Разходи, които всеки с удоволствие би избегнал.

Снимка: wall.alphacoders.com
Снимка: wall.alphacoders.com

Ако се придвижвате с колело, ще избегнете и стълпотворението от хора. Няма по-неприятно нещо от навалиците сутрин в метрото, в седем и половина, когато ти се спи и не можеш да си отлепиш очите. А хората те бутат ли, бутат, докато не остане капчица въздух и пространство.

Наблюденията показват също, че сутрин хората са масово намръщени и агресивни. Така че не си причинявайте повече подобно начало на деня. Грабвайте колелото и нека вятърът пее в косите ви.

Карането на колело поддържа формата. Така че ако излизате в 7 сутринта и се прибирате в 8 вечерта и нямате време за спорт, ето ви начин да раздвижите мускулите.

Снимка: mpora.com
Снимка: mpora.com

Ако все още имате нужда от убеждаване, вижте какъв експеримент са си направили група велисопедисти от Латвия. Те са намерили нов начин да покажат на обществото защо колоезденето е по-добрият избор, като са конструирали рамки с размерите на кола около колелата си. Доста ясно се вижда, колко малко пространство заема едно колелото в сравнение с кола.

Проектът Let’s Bike It цели да помогне на развитието на колоездачната култура в Русия и страните от бившата съветска република. А развитие определено е необходимо! Надяваме се повече хора да последват примера им.

Снимка: mpora.com
Снимка: mpora.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.