AХТОПОЛ СЪРФ 2014 – сърф състезанието на годината

0
 

Сподели

Shares

AХТОРОЛ СЪРФ 2014

След голямото чакане, на 19-ти октомври, в залива на Ахтопол се проведе сърф състезанието на годината “Дребни срещу Старчета” III.

Ахтопол сърф 2014

Организатор на състезанието „Ахтопол Сърф“, което се проведе за трета поредна година, е Българска Асоциация Екстремни Водни Спортове (БАЕВС). Датата беше отворена в чакане на подходяща прогноза през целия месец октомври и в крайна сметка определена за 19-ти, неделя.

AХТОРОЛ СЪРФ 2014

Нико Николов от БАЕВС разказа за „Ахтопол Сърф 2014“: „Макар тази година вълните да не бяха със силата и големината като на предишните две издания, хубавото слънчево време, подредените сетове и високото ниво на състезателите не оставиха нито една вълна без борба за нея. Състезателите показаха много добри умения и хъс за победа, зарадваха зрителите и фотографите и затрудниха максимално съдиите.“

AХТОРОЛ СЪРФ 2014

По отношение на организацията той добави още: „Като член на ISA (International Surfing Association) и NGB (National Governing Body) за България, БАЕВС прилагаше формат на състезанието и критерии за оценяване максимално близки до световните стандарти на ISA. В някои категории победителят се решаваше с разлики в десетичните знаци на оценките от съперниците си. За съдийството се грижиха Марин Сладкаров (про сноуборд съдия), Ники Бойков (дългогодишен скейтборд съдия), Тодор Иванов (Тошето Варна, който е най-силният Скимборд у нас), Райнер Янсен и заместващият го Николай „Бобара” Николов. Водещ бе Борис „Сабята” Атанасов, които ни заля с остроумни шеги и коментари, но и имаше отговорност към времетраенето на хитовете и позицията на състезателите в реално време. Видеото и фотото бяха отговорност на Хари, а Тихомир „Тишо” Рачев ни зарадва с уникални водни кадри.“

Ахтопол сърф 2014

Победителите в сърф състезанието получиха купи и плакети от Община Ахтопол и БАЕВС. От 32-ма участници имаше общо 13 наградени състезатели, които спечелиха предоставени от спонсорите награди за общо над 3000 лева. Сред спомогналите за провеждането на това събиотие бяха и българските бодибордове VARVARA от Stromshop, за които можете да научите повече тук.

Ахтопол сърф 2014

Победителите, дребните срещу старчета, бяха излъчени по категории:

Бодиборд, Мъже:
Първо място: Ники Нинджата, 11,8р.
Второ място: Борислав Василев, 10,57р.
Трето място: Христо Къртача, 10,47р.

Повече за Къртача можете да научите самия него в интервюто, което даде за 360°.

Ахтопол сърф 2014

Лонгборд сърф, Мъже:
Първо място: Любомир Русев, 7,2р.
Второ място: Алексис, 6,35p.
Трето място: Дойчин Дойчинов, 6,18р.

Ахтопол сърф 2014

Лонгборд сърф, Жени:
Първо място: Радка Петкова, 6,1p.
Второ място: Мариета Печанска, 4,1p.
Трето място: Искра Николова, 4,5p.

Ахтопол сърф 2014

Chris

Сърф, Мъже:
Първо място: Райнер Янсен, 10,68р.
Второ място: Никола Абаджиев – Коки, 8,68р.
Трето място: Кристиан Саралиев, 7,1р.

Ахтопол сърф 2014

Best Wave:
Александър Хитров – Сандала с вълна от първият си хит.

AХТОРОЛ СЪРФ 2014

БАЕВС изрази специални благодарности на Община Ахтопол за пълната и подкрепа; генералните спонсори и партньори от Моnster Energy; спонсорите в лицето на магазини Stormshop, BoardShop, DropIn и българските неопрени RUNaWave; също OCB Djarum Black и на цялото сърф общество в България! Списание 360° е медиен партньор на „Ахтопол Сърф“.

Алоха!

Ахтопол сърф 2014

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.