Фотоконкурс за Натура 2000

0


Дата на събитието: 31.10.2014

Сподели

Shares

10258126_767673126631506_5615204810239837459_n

Природата е нещо, на което се възхищаваме, уважаваме и обичаме. Трябва да сме благодарни за това, което ни е дала. Както и да я пазим чиста и да я защитаваме.

По този повод Българска Фондация Биоразнообразие, CEEWeb for Biodiversity и партньори организират за поредна година фотоконкурс, посветен на опазването и популяризирането на дивия свят. Приемете предизвикателството и участвайте и вие!

Повече за условията за участие в конкурса можете да намерите тук.

Конкурсът е в две категории:

1. Пейзажи – красотата на европейските защитени зони или как природата оцелява в градска или изкуствена среда. Може да снимате и да изпратите диви природни пейзажи от защитени зони, хубава градска градина или семейна ферма с устойчиво природосъобразно управление.

2. Диви видове – снимайте диви европейски животни или растения в естествените им местообитания.

Краен срок за изпращане на снимките – 31 ОКТОМВРИ 2014

НАГРАДИ:

Първите места в двете категории:

• 100 евро и пакет специални подаръци от CEEweb ИЛИ
• Два дни в спиращите дъха Западни Родопи (намиращите се в Натура 2000 Триград – Мурсалица и Западни Родопи) с местен водач фотограф. Тук можете да правите снимки на многобройните диви видове като дива коза, кафява мечка, глухар, скалолазка, трипръст кълвач, орхидеи и други специални създания.

Специални награди

• Асоциация за опазване на природата Нимфея, Унгария предлага специална награда за този участник, чиято снимка показва най-добрия и мъдър начин за устойчивото използване на земята. Победителят може да прекара един ден в техния образователен център, който включва фотохижа, наблюдателна кула, зоологическа градина, приключенски парк.
• Полското общество за опазване на природата Salamandra ще награди най-добрата снимка от Полша с книги за дивите животни.
• Green Arts ще награди най-добрата пейзажна снимка от Карпатите с картина, изработена от цветя и природни материали, показваща ландшафта и специална статия за www.greenarts.eu.

Победителите на публиката от двете категории: специализирани фотоалбуми

КАК ДА УЧАСТВАТЕ:

Изпратете свои снимки в една или в двете категории САМО по имейл на следния адрес: photocontest@ceeweb.org не по-късно от 31 ОКТОМВРИ

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.