Лицата на XCo Adventure cup: Победителите

0
 

Сподели

Shares

Северина Митева и Яне Голев са двама от участниците в приключенския университет Red Bull JOURNEYversity, който 360° организира съвместно с партньори. Те бяха изпратени да съпреживеят и отразят за 360° най-трудното планинско състезание в страната – XCo Adventure Сup. След като се върнаха пълни с емоции, кал под ноктите и усмивки до ушите, те разказаха с текст и снимки за изпитанието на физиката и психиката с елементи на доброволно бедстване, наречено XCo Adventure Сup.

Лицата на XCo Adventure cup - Победителите

Аз и Яне Голев бяхме „командировани“ от 360mag да отразим състезанието XCo Adventure Cup. Разказахме ви за състезанието и премеждията на отборите, но мен все така ми се иска да ви покажа това състезание още по-отблизо. Някак странно се пристрастяваш към мисълта за него и искаш да я споделяш с всеки. Искаш всеки да знае и да разбере това, което ти си преживял. През цялото време, докато бяхме там, си задавах един единствен въпрос – какви качества трябва да притежаваш, за да се впуснеш в едно такова състезание и да можеш да издържиш подобно натоварване. Търсейки отговора, в разговорите ми с отборите и организаторите всъщност получих много повече – открих лицата на XCo Adventure Cup.

Лицата на XCo Adventure cup - Победителите

Иска ми се и вие да се запознаете с тях и да погледнете към състезанието през техните очи. Ето защо, в следващите няколко материала, ще ви представим отборите, организаторите и XCo Adventure Cup, така, както го видяха те.

ОТБОР „ДОБРИ ХОРА, ДОБРА РАБОТА“, #45, ИВАН СИРАКОВ И СТАНИМИР БЕЛОМЪЖЕВ

Нямаше как да не ви запознаем и с финиширалия първи отбор. „Добри хора, добра работа“, както се казва, а този отбор наистина се казва така. Въпреки, че Иван е петкратен победител в XCo Adventure Cup, или иначе казано – безапелационен, момчетата съвсем искрено споделиха, че за тях победители са всички, които са завършили тази година нелекото трасе.
Въпросите за зададени от Венцислав Венев

Лицата на XCo Adventure cup - Победителите

Иване, твой партньор в XCo Adventure cup години наред беше Кирил Николов – Дизела. Как се чувстваш с новия си партньор?

Иван: Ние сме приятели от малки и сме сплотен колектив, така че се подкрепяхме много добре.

Вие и двамата сте много добри ориентировачи, имаше ли по време на състезанието спорни моменти за избиране на варианти?
Станимир: Мисля, че за това състезание не е предимство да си добър ориентировач, определено. Защото всеки един ориентировач търси всяка една подробност, всеки един детайл на картата. Спорни моменти не е имало спорове. Избирахме двамата заедно кое ще ни бъде по-лесно, дали да използваме пътна мрежа, дали да използваме горските била, дерета. Самата атака на точките от време на време ни изиграваше шеги. Не бяхме сигурни точно къде се намираме.

Лицата на XCo Adventure cup - Победителите

Второто пресичане на Централен Балкан беше изненада за нас, там ли планирахте да пресечете или и за вас се оказа изненада?
Иван: Ние очаквахме да сме малко по на изток, но горе на билото имаше гъста мъгла и нямаше абсолютно никаква видимост и не можехме да разберем точно на коя точка сме и накъде трябва да хванем, затова продължихме малко на запад по билото и там слязохме по една пътека и вече за секунди се дръпна мъглата и видяхме къде сме и просто продължихме. Разбрахме, че ще имаме 5-6 км повече по асфалта, но нямахме вече избор да се връщаме.
Станимир: Аз искам да поздравя всички, участници в това издание на XCo Adventure cup и най-вече хората, които стигнаха до финала. Няма значение на кое място са финиширали, всичките са победители! Това състезание е голямо изпитание, не само на физическите възможности, но така също и на мотивацията, на психическото състояние. Искам да ги поздравя и определено мога да кажа, че момчетата много добре се справиха.

Лицата на XCo Adventure cup - Победителите

Още от Северина Митева и Яне Голев за XCo Adventure cup:
Лицата на XCo Adventure cup – Организаторите
Лицата на XCo Adventure cup – Майките
Лицата на XCo Adventure cup – Новобранците
Лицата на XCo Adventure cup – Опитните

XCo  Adventure Сup, Яне Голев
Яне и Северина на задната седалка в парти джипката по време на XCo Adventure Cup по билата на Средна гора

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.