Кайт бъги: триколка, впрегната в крило

0
 

Сподели

Shares

В последните години кайтът се превърна в средство за различни спортни експерименти. Чрез силата на вятъра и малко фантазия се реализират доста интересни идеи. От кайтсърфа, през сноукайта, до екстравагантните триколки, теглени от крило – или така нареченото кайт бъги.

Image00627_low

Оказва се, че бъгикайтът съвсем не е ново изобретение. Има сведения, че първите превозни средства, задвижвани от вятъра посредством хвърчило, са се появили в Китай през 13-ти век. Разбира се, минава време преди ветроколките да се усъвършенстват в модерни кайтбъгита, които могат да развиват над 100 кm/h.

Повече за екстремните постижения с кайтбъги може да прочетете тук.

Илюстрация -  Frank Schaefer
Илюстрация – Frank Schaefer

Триколката е снабден с дълга ос, на която са закрепени двете задни гуми, а предното колело е прикрепено към вилка, която наподобява устройството на велосипедната вилка, с изключение на пропорциите и това, че кормило няма, а управлението се извършва с крака посредством стапенки от двете страни. В зависимост от разновидностите на колелата, кайтбъгитата могат да се използват на много гладки терени за постигане висока скорост или да се заложи на високата проходимост с по-големи гуми за сметка на по-ниската скорост.

Бъги кайтингът набира все повече популярност, а вече има и авантюристи, които пропътуват стотици километри, само чрез силата на вятъра. Може да опитате и вие. Нужно ви е желание, широко пространство и вятър.

На kitebg.com може да научите повече за моделите крила и бъгита, или да се консултирате с тях относно най-подходящия за вас избор.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.