Успех за безплатните автобуси до Витоша

0
 

Сподели

Shares

VeloVitosha_2

Зелената инициатива на Лидл България имаше голям успех. За четвърта поредна година, немската верига даде възможност на хората в столицата да прекарат почивните си дни в планината, като им подсигури безплатни автобуси до Витоша и обратно.

Линиите бяха две – за колоездачи и пешеходци. Повече за тях можете да научите от тук.

Иницативата на Лидл стартира в много подходящ момент – след скандала със забраната за велосипеди в градския транспорт през април 2014.

Колоездачната зелена линия „ВелоВитоша“ беше с маршрут от Хладилника до Алеко. „Ние те караме, ти се спускаш“. Това бе слоганът й. Идеален начин запалените велосипедисти да практикуват любимия си спорт, спускайки се по планинските пътеки. Вече над 1000 ентусиасти са се възползвали от безплатната автобусна линия в периода от 5 юли до 28 септември 2014 г.

Линията за туристите беше двупосочна и с маршрут стартиращ от стадион Васил Левски с междинна спирка на Дендрариума. Крайната точка беше Златните мостове. Хората спокойно можеха да се разходят в планината и после да се върнат с автобус.

_DSC6733_cor

Зелената линия „Витоша“ и „ВелоВитоша“ са единственият безплатен вариант за качване в планината. Двата проекта са част от зелената политика на немската верига, като от компанията заявяват, че спомагат и за намаляването на трафика от лични автомобили към Витоша, което, от своя страна щади природата. От откриването на Зелена линия „Витоша“ до момента от превоза до планината са се възползвали над 30 000 човека.

Поради неутихващия интерес към еко инициативата от Лидл България споделиха: „Радваме се, че за поредна година успяхме да направим Витоша по-достъпна за жителите на София. Разбира се, сме много щастливи и че новата инициатива, която поехме за велосипедистите, се прие толкова добре, което ни дава стимул да продължим да я развиваме“.

След като успешно закриха сезона в първите дни на октомври, от Лидл обещават да развиват инициативата и през следващата година.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.