Природни сили за силен имунитет

0
 

Сподели

Shares

Късна есен и ранна пролет традиционно са периоди, в които трябва да обърнем повече внимание на организма си и да подсилим имунната му система. Разбира се, по-склонни сме да вярваме на силата на природата пред изкуствено синтезираните комплекси от витамини, които ще ни предложат рекламите по телевизията.

Природни сили

Подбрахме ви някои – в голяма част – по-непознати билки и суперхрани, с изключително богато съдържание на имуностимулатори, витамини и антиоксиданти, с противовъзпалително, детоксикиращо и генерално стимулиращо действие.

Природни сили, Биомагазин Спирала

Шипки на прах
Шипката едва ли има нужда от представяне, тя открай време се използва като високовитаминозен източник за укрепване на имунните сили на организма. С богато съдържание на витамин С, А, Е, Р, В1, В2, К и незаменими мастни киселини (Омега 3 и 6), плюс мощни антиоксиданти, пектини и минерални соли, шипката е истински естествен коктейл, който повишава жизнения тонус и укрепва имунната и кръвоносната система на организма. Може да добавяте шипките на прах към сокове, фрешове, смутита, шейкове, кисело мляко, овесени ядки. Повече за шипките на прах тук.

Природни сили, Биомагазин Спирала, зелена глина
Зелена глина. Снимка: bioaddict

Активна вентилирана зелена глина
Изсушена на слънце зелена глина, богата на минерални соли и олигоелементи, която е високо енергийна и добър антидепресант. Приемът на глина за пиене тонизира нервната система и целия организъм, връща доброто настроение, реминерализира, спомага за общо пречистване и притежава общи противовъзпалителни свойства. Препоръчва се при възпаление на стомаха и червата и общо изтощение. Повече за глината за пиене тук.

Природни сили, Биомагазин Спирала, нони
Нони

Сок от нони
Нони е малко вечнозелено дърво, което расте в Азия, Австралия и Полинезийските острови, главно край места с изригваща лава (затова е в изобилие на хавайските острови). Член е на семейство Черници, поради което е известно и като “Индианската Черница”, а хавайските лечители са го смятали за свещена билка и целител на най-различни здравословни нарушения. Сокът от нони е мощен имуномодулатор и силен антиоксидант, богат на фитовещества, калий и витамин С, затова и се използва за повишаване на енергията, засилване на имунната система и за изхвърляне на токсини от тялото. Повече за сока от нони тук.

Природни сили, Биомагазин Спирала, алое вера
Алое вера

Сок от алое вера
Соковете от сърцевината на листата на алое вера съдържат около 160 известни съставки, полезни за организма. Смята се, че те намаляват нивото на холестерола, предпазват тялото от стрес, предпазват от камъни и възпаления на бъбреците, предотвратяват високото кръвно налягане, благоприятстват храносмилателния тракт, подпомагат стабилизирането на кръвната захар, поради което и са подходящи за диабетици. Освен това алое вера е мощен имуностимулатор, с доказано положително антивирусно действие. Сокът се приема три пъти дневно по 20 мл, самостоятелно или смесен с вода или друг сок. Повече за сока от алое вера тук.

Природни сили, Биомагазин Спирала, АФА алгае
АФА алгае

АФА алгае
Афа водораслите се добиват директно от богатото на минерални води езеро Кламат в непокътнатите територии на Южен Орегон. Всяка година процесът на естествения подбор гарантира, че само най-силните растения ще оцелеят – едва 1% АФА успяват да преживеят изключително ниските температури и да се възпроизведат на следващата година. АФА водораслите съществуват в продължение на милиарди години, и до момента всички опити да се култивират са се провалили. Съдържат множество хранителни вещества, лесно усвоими от човешкото тяло – желязо, хлорофил, витамини, минерали и аминокиселини. АФА са и богат източник на витамин В12, и са особено препоръчителни за вегетарианци, чието меню трудно си набавя ценния витамин. Повече за АФА водораслите, които можете да приемате и на таблетки, тук.

Природни сили, Биомагазин Спирала, Брашно от лилава царевица
Лилава царевица

Брашно от лилава царевица
Цветът на лилавата царевица идва от високото съдържание на антоцианин – който освен това е мощен антиоксидант, който забавя стареенето, подобрява кръвообращението, намалява нивото на холестерола и има силен противовъзпалителен ефект. Той също така предпазва кръвоносните съдове от свободни радикали и подпомага формацията на колаген в организма. Повече за брашното от лилава царевица тук.

Ечемичени стъркове на прах
Това всъщност са зелените стръкове на младия ечемик, който е ценен поради богатото си съдържание на фолиева киселина (източник на хлорофил), витамини (А, В1, В2, В5, В6, В12, С), минерали и всички незаменими аминокиселини. Хлорофилът има много подобна структура на хемоглобина в кръвта, поради което зелените стръкове са много подходящи при анемия, освен това действат добре за неутрализиране на токсините в тялото, прочистване на черния дроб, борба с бактериите и инфекциите. Повече за брашното от ечемичени стръкове тук.

Пшеничени стръкове на прах
Стръковете от пшеница са богати на хранителни вещества – витамини, 90 от 102 възможни минерала, няколкостотин различни ензими, които не са открити в нито една друга храна, хлорофил и фитонутриенти. Те съдържат и всички незаменими аминокиселини, което прави продукта идеален за вегетарианци и вегани, за хора на диета, спортуващи и всички, които искат да подсилят имунната си система. Приема се по една до две чаени лъжички на ден, които се разтврят във вода или плодов сок. Повече за брашното от пшенични стръкове тук.

био магазин Спирала, ефективно хранене

Ако искате вкусна и полезна храна, от която да се чувствате по-жизнени и близки до природата, посетете магазин Спирала, където ще ви помогнат да изберете най-доброто за вас и начина ви на живот. Био супермаркет Спирала се намира на ул. Кишинев 17, срещу входа на Южния парк в кв. Хладилника, София. Магазинът има изключително богат асортимент от биохрани, напитки, хранителни добавки, козметика и домакински препарати. Освен всичко останало, в него могат да бъдат намерени и пресни български плодове, зеленчуци и хляб. Той е подходящ за вегани, вегетарианци, активни, спортуващи хора.

Вземете 5% отстъпка онлайн на spirala.bg с код: 360BG.

Спирала

Още за здравословното хранене:
Храна за из път
Суперчовеци
Храненето като начин на живот
За киселите… и другите хора

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.