Велорали DRAG Черни връх 2014

0


Дата на събитието: 04.10.2014

Сподели

Shares

Velorali_800x240

11-тото издание на състезанието по планинско колоездене Велорали DRAG Черни връх, което ще се проведе на 4-ти октомври, наближава.

Трасето е с дължина от 38 км, с 3300 метра денивелация. Има малка промяна в маршрута от върха към финала. Причината едългогодишно използваното трасе е станало равно и високоскоростно, а целта на състезанието е да се запази високото ниво на техничност при спускане.

До 16.00 ч. на 2-ри октомври можете да се запишете за участие в ралито в магазин DragZone България. Повече информация относно условия за записване и участие – на Facebook страницата на събитието.

karta_2014manol_corrections

За състезанието

Велорали DRAG Черни връх е ежегодно състезание за планинско колоездене в дисциплина крос-кънтри. За 11та поредна година състезанието, организирано от DRAG, привлича най-смелите колоездачи на България да изкачват Черни връх и да го спускат обратно. Състезанието се счита за изключително тежко в тази дисциплина, предвид многото екстремни участъци с естествени препятствия като корени, камъни, кал, гъста трева, рекички и стръмни баири. Трудно и зрелищно е спускането под Черни връх. Състезателите са подложени на сериозно физическо натоварване, преминавайки с велосипеди през планинския терен.
През годините категория „Мъже” се е утвърдила като една от най-оспорваните титли. По-бързите претенденти успяват да преодолеят трасето за по-малко от 3 часа.

Състезанието се организира за 11-та поредна година от фирма Веломания ЕООД, производител на велосипеди DRAG, и се провежда с подкрепата на Софарма АД.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.