Rebel Yell – новото включване на Future Shorts за края на Март

0


Дата на събитието: 30.03.2010

Сподели

Shares

Future Shorts - Rebel Yell - Март 2010

Future Shorts представя мартенската програма „Rebel Yell“ – една вълнуваща селекция от нови късометражни филми от цял свят с провокативни сюжети. Включени са: номинираният за Оскар филм „Вълшебна риба”, „Paradise Circus” – компрометиращо документално видео, инспирирано от Massive Attack, видеоклипът на Мишел Гондри “Open Your Heart” и “Анна Блуме” – немска поезия през очите на българската аниматорка Весела Данчева. Като прибавим и клас по актьорско майсторство, където задачата е симулация на оргазъм и LSD делириум, получаваме доста предизвикателна селекция късометражни филми.

*Програмата не е препоръчителна за лица под 16 години.

ПРЕДСТОЯЩИ ПРОЖЕКЦИИ:

30 март – Червената Къща – 19:30

ФИЛМИТЕ:

Вълшебна риба
Dir: Лук Дулан
Australia – 2009
Осемгодишният Джо има рожден ден, който никога няма да забрави. След неприятна случка с приятели, той си пожелава всички на света да изчезнат. Какво се случва, след като мечтата му се превръща в реалност…

Paradisе Circus
Dir: Тоби Дай
United Kingdom – 2010
Massive Attack за поред път преобръщат света около себе си. Изключително компроментиращо видео към едно от парчета на новия албум „Heligoland“. Един документален портрет на вече възрастна актриса и историята й за участието в порнографски филм преди 40 години. Актрисата разказва за истината на интимните отношения, които тя описва.

Сигналис
Dir: Адриан Флукиджър
Switzerland – 2008
Ервин е невестулка, която живее и работи в един светофар.

Отвори сърцето
Dir: Майкъл Гондри
United States – 2010
Най-новото музикално видео на Миа Дой Тод от Мишел Гондри. Много танцьори, шарени дрехи и хубава музика.

Анна Блуме
Dir: Весела Данчева
България – 2008
Пореден шедьовър на българското анимационно студио ФинФилм. Анна Блуме е визуална поезия за желанието на един мъж да преследва една жена. Историята ни въвлича в сюрреалистично преживяване, диктувано от поета Курт Швитерс. Страст и консумация, приктити в любов, са основните мотиви на характерите, които в последствие се оказват изгубени в самите себе си.
Филмът е базиран на дадаистичната поема на Курт Швитерс от 1919 г.

Игра пред камера
Dir: Джъстин Ноуел
United States – 2008
Заповядайте в клас по актьорско майсторство. Урок първи: Оргазъм.

Док Еллис и LCD NO-NO
Dir: Джеймс Благден
United States – 2010
Можем само да предполагаме колко от 263-те участници в Голямата Лига употребяват допинг. Но със сигурност знаем единия, който е бил късметлия, но не и без „допълнителна помощ“.

Томсън
Dir: Джейсън Типет
United States – 2009
Мат и Райън са двама приятели, които завършват училище. Спортни колички, велосипеди, оръжия, RC коли, джаджи или един ден от живота на американски тинейджъри.

www.futureshorts.com/bulgaria

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.