“Рорайма – катерачи в Изгубения свят” на Банскофилмфест 2014

0


Дата на събитието: 25.11.2014

Сподели

Shares

Рорайма – катерачи в Изгубения свят

Банскофилмфест 2014 ще се проведе между 25 и 30 ноември в Банско. Това е четиринадесето подред издание, на което публиката ще може да види много и различни филми от света на екстремните спортове. Специално поканени атлети и спортисти ще дойдат там, за да разкажат на живо за преживяванията си. Вижте трейлърите на два от филмите, които ще бъдат представени на фестивала.

Рорайма – катерачи в Изгубения свят

Благодарение на Банскофилмфест 2014 българската публика ще може да се докосне до 120 филма за екстремни спортове, приключения и алпинизъм от цял свят, премиерни за България.

Едно от по-интересните заглавия, особено за почитателите на катеренето и алпинизма, във филма “Рорайма – катерачи в Изгубения свят”.

Герои на този пълнометражен документален филм са легенди още преди самото приключение – звездата на състезателното и спортното катерене Щефан Гловач, родоначалникът на катеренето в стил “Red Point” Курт Алберт и изключителният фотограф Холгер Хойбер. Тази група от опитни катерачи и пътешественици е изправена не само пред спортно предизвикателство, но и пред приключението да открие нови трудни пътеки през райони, които съвсем спокойно могат да бъдат причислени към категорията на “неоткритите” от човека. Тази мисия се оказва най-трудната и най-опасната в живота на всеки от тримата. Отказвайки се от подкрепа с технически средства и от транспорт, тримата приятели поемат към необикновено трудния и недостъпен масив Рорайма.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.