Планинско бягане на Витоша

0


Дата на събитието: 04.10.2014

Сподели

Shares
Снимка: www.bluelink.net
Снимка: www.bluelink.net

Парк Витоша навършва 80 години. Достолепна възраст, която трябва да се отбележи подобаващо. Един от начините да го направите е като се потопите в дебрите на планината. Ако се оглеждате и услушвате за подов обаче, веднага ще ви дадем един, при това много добър.

На 4-ти октомври, събота, ще се проведе първото състезание по планинско бягане „Витоша – моята планина”. Началото му ще бъде дадено в 10:00 часа на площад Бояна. След това започва тичането с елементи на празничност.

Трасето е с дължина 17 километра и минава през местността „Златни мостове”, а финалът е на хижа Алеко. Ще има и специално подготвено детско трикилометрово трасе за най-малките.

Известни спортисти ще вземат участие в инициативата. Сред тях са Стефка Костадинова, Александра Жекова, Мария Гроздева, Мирела Демирева, както и артистите Башар Рахал и Биляна Петринска.

Всеки, който иска да се зареди с положителна енергия и емоции, може да се включи в планинското бягане, като подаде заявка на e-mail: office@marathon.bg.

По предварителни очаквания в планинското бягане на Витоша ще се включат над 200 бегачи.

marshrut

Наградният фонд е 1000 лева за първо място при мъжете и също толкова за първото при жените.

За класиралите се между 2-ро и 3-то място ще бъдат осигурени атрактивни предметни награди. Всички участници в бягането, както и всички зрители, ще получат сувенирни тениски.

След финала ще започне концерт на хижа „Алеко“ с начален час 12 ч. В него ще участва група Д2, а водещ ще бъде познатият Део.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.