С балкански ритми срещу ГМО

0


Дата на събитието: 27.03.2010

Сподели

Shares

След уникалната победа на българското гражданско общество над ГМО инвазията, идва време и да отпразнуваме постигнатото. За целта лейбълите на българската балкан-бийт сцена са ни подготвили уникално Балканско парти. Над 20 ди джеи, музиканти, артисти, ви джеи, кукери и огнен театър ще ни радват с позитивни звуци и вибрации в съботната вечер на 27 март в парти-център “4-ти километър”.

Името на новото обединение, зад което стоят формациите, смесващи балкански ритми със съвременен саунд, е “Балкански фронт”. То се случва не само поради общата визия за развитието на сцената, споделяна от музикантите и продуцентите, но и защото отразява единната им човешка и гражданска позиция. В първата си проява „Балкански фронт“ застава зад каузата „България, свободна от ГМО“, за да отпразнва една безпрецедентна победа на българското гражданско общество, каквато е приемането на закона за ГМО от парламента в четвъртък, но и да апелира за Балкани без ГМО. Каузата бе и една от причините музикантите да стигнат до това широко обединение.
„Вярваме и заставаме зад идеята, че е възможно да съществуваме всички хармонично под слънцето, свободни от предразсъдъци и заробващи схеми, каквито са съвременните икономика и енергетика. Такова е и посланието на съвременната балканската музика – за свобода на духа и толерантност – не само вътре в пъстрите ни откъм етноси балкански държави, не само във вълнуващия за живеене Балкански регион, но и глобално – по цялата планета“, споделят организаторите.
В съботната вечер в парти-център „4-ти километър“ ще можем да се включим в подписката до Хосе Мануел Барозо, под чието ръководство Европа позволи за първи път от 12 години освобождаването на Генно Модифицирани Организми в околната среда, както и в подписки до българските институции, от които зависи страната изрично да забрани генно модифициранта царевица на Монсанто и немския генно модифициран картоф Амфлора.
Събитието е продуцирано и подкрепено от представителите на най-големите балкан-бийт и етно колективи като:
Мерак Стандарт – http://merak-standart.beglika.org/bg (Музикалната формация на Беглика фест, включваща артисти като Жоро Дончев и Росен Захариев – Роко, Веско Митев и Шаманчето);
Balkan Scientist – http://www.globalvisioncircle.org/ (Балканският проект на Глобъл Вижън Съркъл – пионери на world beat сцената у нас);
Fusion Embassy – http://www.fusionembassy.com/ (Белгийско-българският фюжън лейбъл, който още с появата си спечели сериозно доверие) и под чието име излиза група Оратница.
Специален гост на партито ще бъде немският ди джей Kieslowsky, представител на базирания в Лайпциг колектив за балканска музика abvmob.de (abvmob.de/blog). Зад пулта ще застанат и популярните балкан-бийт ди джеи Dharba, бай Поп, Mimionix и новото име Zmej Balkanski.
Събитието се подкрепя и от Коалиция „ЗА да остане ПРИРОДА в България”, както и от веригите Слънце-Луна, Биомаг и Placebo.

Началото е в 22.00. Входът е 6 лева до 24.00 и 8 лева след това.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.