27-ми септември – Световен ден на туризма

0


Дата на събитието: 27.09.2014

Сподели

Shares

На 27-ми септември честваме Световен ден на туризма – ден за всички пътешественици, къмпингари, алпинисти, любопитни души, които търсят новото, различното, обичат природата и я уважават.

header2_en

Много е важно развитието на туризма да се случва с грижа за околната среда. Но това зависи от нас самите. Защото всеки, който обича да пътува и да прекарва времето си навън, трябва да пази природата и местата, които посещава. Хубаво е да знаем, че не сме оставили найлоновия си боклук да краси фона на тези след нас.

wtd.unwtoorg

Тази година темата на Световния ден на туризма е „Туризмът и развитието на общностите”. Особено малките такива. Туризмът все повече се развива и по този начин подпомага хората и им предоставя множество различни възможности. За тях и обкръжението им.

Идеята е да се подкрепя местният бизнес. Да се насърчат хората, когато пътуват, да купуват от малките кварталните магазини и производители. По този начин се осигуряват работни места, което означава повече приходи и по-добър живот за хората. Официалното отбелязване на празника ще стане в Гуадалахара в Мексико на 27 септември 2014 г.

wtd.unwtoorgg

Световният ден на туризма се чества от 1980 г. по решение на Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към ООН.

Целта е международната общност да насочи вниманието си към социалната, културната и политическа роля на туризма в живота на хората.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.