Да се „гмурнеш“ в активен вулкан

0
 

Сподели

Shares

Някои хора определено са открили свой собствен начин да си включат адреналина на макс. Колкото по-близо си до земните стихии, толкова по-силно осъзнаваш колко нищожни са хората и колко могъща е земята. Оказва се, че да се „гмурнеш” в активен вулкан е не само възможно, а може да изглежда и забавно.

Снимка: vimeo.com
Снимка: vimeo.com

Sam Cossman и George Kourounis определено обичат силните емоции. Заедно с Geoff Mackely и Brad Ambrose, пионери във вулканичните проучвания, успяват да реализират един по-особен проект. Те се спускат в един от най-опасните активни вулкани на света Marum Crater, след като са прекарали четири дни на ръба на кратера, който е дълбок около 300 метра.

Вулкан

С този подвиг мъжете се превръщат в едни от малкото, които са имали възможността да застанат от вътрешната страна на вулкан! Кадрите са епични и зашеметяващи. Да седиш на метри от бушуващата вътрешност на земята… със сигурност е нещо, което си струва да се опита. Емоция, която ще запомниш.

Cossman и останалите обмислят възможността да заведат друга малка група във вулкана. Така повече хора ще могат да се докоснат до тази магия. Вижте видеото, което те са заснели. То ясно показва бушуващата стихия, която се намира под земната кора.

Определено вулканите все повече привличат хората. В последните години става популярен спортът „вулкан сърфингът“. Да, има и такова нещо. Намираш си вулкан, ако е активен още по-добре, набавяш си дървена дъска и се спускаш по билото му. Може да се развие скорост от 50 м/ч. Естествено, добре е да имаш някаква предпазна екипировка. Това занимание е достъпно за всеки и вече се е превърнало в нещо като туристическа атракция в Никарагуа.

www.travelettesnet
Снимка: www.travelettes.net

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.