XCo Adventure Cup 2014 със старт в Копривщица

0


Дата на събитието: 19.09.2014

Сподели

Shares

KameliyaAtanasova_DSC7747

Стартът на най-трудното планинско състезание в България, организирано от XCoSports, ще бъде даден в Копривщица на 19-ти септември от 9.00 ч. То ще продължи до 22-ри септември, като ще подложи на изпитание волята и издръжливостта на състезателите.

Участниците ще научат точния маршрут на XCo Adventure Cup 2014 минути преди самото начало. Пътят ще минава през Средна Гора и Стара Планиа и е над 200 км. В гр. Копривщица ще бъде организиран бивак, където жителите и гостите на състезанието ще могат да наблюдават подготовката на отборите и тяхното придвижване.

45 отбора по двама души, общо 90 спортисти! Това е бройката на рекордния брой участници, които ще премерят сили по изключително трудно трасе из Средна гора и Стара планина. Всички са поканени на старта в центъра на гр. Копривщица, на 19 септември от 9.00 часа!

KameliyaAtanasova_DSC7775

Вижте част от интервюто, което създателя на трасето – Дизела, даде за летния брой на списание 360°. Цялото интервю четете в списанието.

По време на състезанието ще имате възможност да наблюдавате в реално време как се придвижват участниците през различните препятствия. Отборите ще бъдат снабдени с уреди, които позволяват проследяването им по картата на трасето в сайта на състезанието.

KameliyaAtanasova_DSC7758

Потребителите ще могат да следят новините и да споделят мнения и въпроси в социалните мрежи чрез официалния хаштаг на събитието – #adventurecup2014. А всяка вечер от 21 часа ще може да се види видео с най-интересните кадри от деня.

Включените етапи тази година са бягане – 100 км, колоездене по асфалт и планински пътища и пресечен терен – 100 км, скално катерене/спускане, плуване – 1 км, стрелба с лък и ориентиране, което е неизменно при придвижване по трасето.

KameliyaAtanasova_DSC7926

Състезанието е отворено за всеки, който има добра физическа подготовка, умее да работи с карта и компас, да се придвижва сигурно в планински терени. Екипите са от двама души, като изключително се залага на партньорството – никой не може да финишира сам, нито да се отделя от съотборника си на повече от 100 м по време на надпреварата.

Забавният разказ на отбор „Чофнатите“ от XCO ADVENTURE CUP 2013 можете да видите тук.

Регламент за състезанието, видео и снимки от изминалите четири издания на
XCo Adventure Cup можете да намерите на уебстраницата на състезанието.

KameliyaAtanasova_DSC8182

За XCo Adventure Cup:

От 2010 г. XCo Adventure Cup възстанови екстремните планински състезания от Adventure Race тип в България. В световен мащаб тези състезания са изключително популярни – емблематични примери са Discovery Eco Challenge, Abu Dhabi AdventureChallenge, XTerra. През изминалите четири години състезанието се доказа, като най-трудната планинска надпревара в България, но също така и като една от най-иновативните – с GPS проследяване на отборите, ежедневни видео репортажи и директно отразяване в социалните мрежи. Във всички досегашни издания победители бяха Кирил Николов-Дизела и Иван Сираков. Тази година за първи път Дизела излиза от състезанието и участва в подготовката на трасето.

XCo Adventure Cup 2014

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.