Red Bull JOURNEYversity – голямото приключение предстои!

0
 

Сподели

Shares

Снимка: Яне Голев, Red Bull JOURNEYversity

Първият етап от RedBull JOURNEYversity – приключенски университет за журналисти, оператори и филмейкъри, приключи.

Red Bull JOURNEYversity
Снимка: Владимир Калудиев, Red Bull JOURNEYversity

Обучението, за което бяха избрани 9 от над 80 кандидатствали, се проведе на 8, 10, 11 и 12-ти септември в една от най-модерните зали за катерене в света – Боулдърленд. Деветимата, благодарение на екип от опитни професионалисти, бяха въвлечени в света на катеренето, заснемането и отразяването на катерачни събития. Фотографите и операторите усвояваха похвати за намиране на различни гледни точки, включително снимане уверено осигурени с въже върху скала. Обсъждаха се последните тенденции в спорта, неговите звезди, събития и отразяването им от медиите.

Red Bull JOURNEYversity
Снимка: Любомир Спиров, Red Bull JOURNEYversity

Следващият етап е Petzl RocTrip2014. Международното катерачно турне преминава през България и в периода 18-22 септември 4 от селектираните участници в Red Bull JOURNEYversity ще могат да го съпреживеят и отразят. Те, заедно с екипа и трейнърите на Red Bull JOURNEYversity, ще се впуснат в едно истинско приключение. Местата, които ще посетят със стотиците катерачи са т. нар. „базови лагери“ край Враца, Карлуково и Рилския манастир. Пътуването ще бъде на борда на новия Nissan X-Trail.

Nissan X-Trail
Nissan X-Trail

В резултат от приключенския университет ще бъдат създадени два кратки филма. Върху тях активно ще работят избраните участници, напътствани от опитни професионалисти. Част от заснемането ще бъде направено с GoPro камери, които са неминуема част от отразяването и споделянето на екстремни предизвикателства. Филмите ще трябва да покриват международните критерии за качество, за да бъдат разпространени чрез официалния партньор на кампанията – най-голямата информационна агенция за outdoor и екстремни спортове в света Red Bull Content Pool. В резултат от това, продукцията може да достигне до хиляди заинтересовани медии в целия свят и съответно – до милионна аудитория.

Red Bull JOURNEYversity
Снимка: Яне Голев, Red Bull JOURNEYversity

Ако искате да усетите от емоцията на участниците в първия етап на Red Bull JOURNEYversity, вижте видеото на Александра Сандре Ненкова. Както посочва самата тя като коментар: „Това филмче е резултат от тридневно обучение осигурено от списание 360°, Red Bull, Boulderland, Walltopia, Pik3000, XCo Sports и Beardfrost Productions“.

Оператор и монтажист – Александра Сандре Ненкова

Партньори на кампанията Red Bull JOURNEYversity, инициирана от 360° и Ред Бул, са Walltopia – лидер в производството на катерачни стени, GoPro чрез XCoSports – официален представител за България, Petzl чрез Pik 3000 – официален представител за България, Nissan и Beardfrost Productions.

GoPro HERO3+
GoPro HERO3+

За да бъдат по-динамични кадрите от Red Bull JOURNEYversity и Petzl Rock Trip, екипът избра да използва новата ултралека и компактна камера GoPro HERO3+. Тя е изключително мощна и предлага много добро качество на изображението. Повече за нея можете да научите от тук.

Red Bull JOURNEYversity

Още от Red Bull JOURNEYversity:
Дневникът на един начинаещ катерач, Йордан Радичков
Пътешествие с неизвестен край, Северина Митева
Кръв, пот и мечти, Свилен Георгиев
3 дни катерачни приключения в едно видео, Александър Пехлев

RedBull JOURNEYversity

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.