С ендуро състезание беше изпратено лятото

0
 

Сподели

Shares

3

На 13-ти септември близо 70 участници се включиха в многоетапно ендуро състезание по планинско колоездене.

Въпреки че беше първото подобно събитие в курорта и едно от малкото провеждали се до този момент в страната ни, състезанието Елевейшън 999 успя да привлече състезатели от цялата страна, съседна Гърция и дори Германия. Организаторите издадоха, че състезанието ще се проведе и догодина, като вече има поддадена заявка към Международния колоездачен съюз и следващото издание на събитието ще носи точки за световната ранглиста.

2

През последните 1-2 години ендуро дисциплината набира все по-голяма популярност по цял свят, като успява да обедини много различни типове колоездачи в една обща надпревара.

Участниците в ендуро състезанията са подложени на голямо физическо натоварване, като изпитват своите сили и умения.

4

Участниците в Елевейшън 999 стартираха от курорта Пампорово и преминаха през 6-те отделни етапа или общо над 22 км каране през пресечен планински терен, за да финишират в самият център на град Смолян.

Най-добър резултат в състезанието успя да постигне деветнадесет годишният Христо Тодоров от София, който успя да премине през всички 6 етапа за най-кратко време – 43 минути и 37 секунди.

1

На второ място след него остана плевенчанинът Боби Крумов, който също имаше сериозни шансове за спечелване на победата, но за много малко не успя да се качи на първото стъпало на стълбичката. Трети в класирането остана Добромир Добрев с разлика от 51 секунди от първото време.

Повече за Боби Крумов от отбора на RAM bikes можете да научите от тук.

В категорията на юношите за призовите места успяха да се преборят Петър Димитров с най-добро време от 48 минути и 38 секунди следван от Лъчо Савов и Костадин Ханджийски.

5

При жените категорична победа завоюва Васка Простова, като постигна време от 58 минути и 14 секунди и разлика от над 24 минути пред Полина Петрова, която остана втора. Третото място зае Йоана Начева.

При ветераните или мъжете над 30 най-добър резултат постигна пловдивчанинът Калин Рахнев с време от 48 минути и 29 секунди следван от Атанас Димитров и Орлин Койчев.

6

Със състезанието Елевейшън 999 беше сложен официален край на сезона във Велопарк Пампорово и в курорта вече тече трескава подготовка за наближаващата зима.

Екипът на парка обещава много изненади, интересни събития и нови трасета за следващата година, като смятат да открият сезона още през месец февруари с петото издание на уникалното снежно байк състезание Winter Bike Duel 2015.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.