Elegant Ride Style – колоездачно дефиле

0


Дата на събитието: 14.09.2014

Сподели

Shares

Elegant Ride Style – колоездачно дефиле

Ако някой все още живее със заблудата, че колоезденето и елегантното облекло са несъвместими, веднага да се опомни. Доказателствата ще бъдат на лице в неделния ден (14-ти септември) в централната част на София. Поводът стилно, винтидж облечени колоездачи да дефилират по софийските улици е Elegant Ride Style.

Elegant Ride Style
14 септември 2014 г., неделя
Среща: 13:00 ч. ул.“Ген.Й.В Гурко“ № 4 (Телефонната палата)
Пожелателна заявка за участие в свободен текст на велосипедист (две имена) и колело на e-mail: elegantridestyle@gmail.com

Организаторите са нарекли Elegant Ride Style „празненство на стила, велосипедите и София“. Затова, облечете се елегантно, вземете колелото и се включете в разходката.

Нейни цели са популяризирането и насърчаването използването на велосипед в София с плавно каране, облечени стилно в елегантни винтидж дрехи и вдъхновени от началото на 20-ти век и London Tweed Run.

Elegant Ride Style – колоездачно дефиле

Tweed Run е велосипедно движение, симпатизантите на което се стремят да подражават на отминалата епоха с антични велосипеди и модата от края на 19-ти и началото на 20-ти век. Терминът „туид“ идва от британците, които правят вълнени костюми от тъкани изработени от шотландска вълна, която е силен, издръжлив и топъл материал; произведен от просто тъкане и пресукване на цветни, вълнени нишки заедно, в две или три пласта прежда.

С Elegant Ride Style ще можете да заявите класа и стил чрез елегантно и спокойно каране на колело в центъра на София. Ще дадете своя стилен принос за подобряване отношението към велосипедистите в града и насърчаване повече хора да използват този начин за транспорт.

Колоездачното дефиле е за всички любители на велосипеда, независимо от възраст, пол, както и дали притежават такъв. Всички са поканени да се повеселят в неделния следобед на две колела или пък на два крака.

Elegant Ride Style – колоездачно дефиле

Изисквания:
• Ретро облекло: спретнати господа и елегантни дами
• Почистени и излъскани возила и най-стилните костюми вдъхновени от модата на миналия век
• Препоръчват се сака от туид, интересни шапки, Fair Isle джъмпери, вълнени сака, мериносова вълна пуловери, ефирни поли и може би пелерини за дамите, шалчета, папионки или вратовръзки за господата

Успоредно с дефилето, Elegant Ride Style ще включва:
• Конкурс за най-елегантно облекло в комбинация с персонален велосипед
• Време за чай
• Фото покана
• Джаз и Суинг музика

Ще има и Elegant Ride Style състезания.

Категории с награди
• Най-добра дамска комбинация на костюм с персонален велосипед
• Най-добра мъжка комбинация на костюм с персонален велосипед
• Най-елегантно и стилно колело

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.