АBK: Не те правят по-силен, но пък по-красив!

0
 

Сподели

Shares

„Does not make you stronger but more beautiful!“ – това е девизът на АBK. Френската компания производител на дрехи, която е базирана в сърцето на Алпите – Гренобъл, определено знае как да съчетава удобство и добър изглед. Дрехите й са еднакво подходящи както за катерене, скейт, лонгборд, слаклайн, бейсджъмп и уингсют, така и за дефилета по централни улици и барове.

Abk climbing

Изглеждащите градски на пръв поглед модели, са създадени с много мисъл от хора, които знаят какво се иска от една дреха, за да не те ограничава. Дребните хитрини на кройките и материите, съчетани със свеж, забавен дизайн, са тайната на АBK.

Abk climbing

Там някъде в Гренобъл…
Компанията Abk climbing, както сигурно се подразбира и от името й, стартира като производител на дрехи за катерачи. Създателите й са запалени по този спорт и искат да направят дрехи, които едновременно да изглеждат забавно, но и да бъдат удобни. Това означава да не ограничават движенията ти, дори когато трябва да направиш най-засуканото преминаване по скалата.

Abk climbing

Не само за катерачи
АBK намират правилната рецепта на дрехите за катерене и тогава откриват, че тя има още много приложения. Започват да развиват по-широко ориентирана серия дрехи, които са еднакво подходящи за голям набор от екстремни спортове. Това обаче не повлиява на качеството, поне не и в посока на влошаването му. Даже напротив, АBK правят изключително комфортни дрехи за редица спортове, които изискват прецизност. Неоспоримо доказателство са екстремните атлетите, които се обличат изцяло в дрешки, върху които стоят трите букви АBK. Сред тях има колоездач, разбира се, катерач, лонгбордист, уингсют пилот, дори диджей. Всички те изглеждат адекватно в своята си среда облечени в АBK.

Abk climbing
Michael Fuselier

Комбинирай това!
Хитрите дизайни лесно усмихват. Навсякъде по дрехите има малки детайли, в които е вложено много. Цветни, с разчупен дизайн и чувството за хумор, АBK определено са глътка свеж въздух на фона на еднообразни, скучни специализирани екипировки. И за да бъде още по-забавно, дрехите могат да се комбинират. Истинско предизвикателство за фантазията е да си играеш с напасването на различни модели. В повечето от тях е загатната шарка, каквато има в друга дреха. Така с деликатни малки елементи могат да се получат много приятни заигравки с цветове и модели.

Abk climbing

В града или не?
Освен комбинации с дизайна, може да има и такива с приложенията. АBK най-общо има градска и спортна серия. И двете обаче са толкова удобни и добре изглеждащи, че оставят избора на вас къде да ги носи. Драпайки по скалата, слайдвайки с лонгборда, спускайки се с колелото от някой връх или отивайки на парти, на всички тези места човек облечен с АBK изглежда еднакво уместен.

DJ Didgé Qiou
DJ Didgé Qiou

Пази инвентара!
Част от хитрите дизайни на АBK обаче остават скрити… поне до един момент. Компанията е известна и с бельото си, което трудно ще остави някого равнодушен.

Abk climbing
Michael Fuselier

Закачките са много и все радващи, но определено най-усмихнати ще останат катерачите когато открият слипове, боксерки и гащи с осмици и друг инвентар. Все пак бельото на АBK е създадено, за да пази „инвентара“.

Abk climbing

А сега от къде?
Създадените във Франция, АBK вече се появиха и в България. Спортни или градски, дамски или мъжки, горни или долни, дрехите на АBK сега са много по-лесно достъпни. Можете да ги намерите, пробвате и комбинирате в XRescue на бул. „Сaмоков“ 58А в София, под моста на автогара Юг и магазин NoWorkTeam.

Abk climbing

Повече за дрехите и бранда можете да научите от ABK Climbing България.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.