Денят на лешоядите във „Врачански Балкан”

0


Дата на събитието: 07.09.2014

Сподели

Shares

w

През първия съботен ден на месец септември отбелязваме Международния ден на лешоядите. По този повод Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан” организира няколко интересни инициативи.

800px-Vulture_19o05

На 5 септември ще бъде показан макет на белоглав лешояд в реален размер заедно с кутия с предложение за име. От 10 до 12 часа пред читалище „Развитие” Враца ще има информационен пункт, както и работно ателие за деца и възрастни. За най-малките ще бъдат осигурени различни игри и забавления, а големите ще имат шанса да научат повече интересни факти за лешоядите.

600px-Eagle_beak_sideview_A

На 7 септември ще бъде организирано наблюдение на белоглави лешояди в района на с. Долно Оризово. Тръгва се в 9 ч. от центъра на селото. Дължината на маршрута, който ще се премине, е 8 км. Наклонът на терена е малък. По време на разходката ще има възможност за наблюдение на белоглавите лешояди отблизо. Размахът на крилете им е около 2, 7 метра. Това са най-големите птици на територията на ПП „Врачански Балкан”. Видът е включен в Червената книга на България.

800px-African_Hooded_Vulture_(Necrosyrtes_monachus),_Kruger_National_Park

Ако искате да се включите в интересните събития, свързани с лешоядите, облечете се подходящо и си носете храна и вода. За повече информация – Георги Стоянов, тел. 0878734503.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.